Overzichtstentoonstelling Ans Bakker-Van der Pluijm

22 juni 2024

Overzichtstentoonstelling Ans Bakker-Van der Pluijm

DeNieuweGalerie in Amstelveen presenteert ter ere van de 90ste verjaardag van Ans Bakker-van der Pluijm een grote overzichtstentoonstelling van haar werk.

De tentoonstelling vindt plaats van 28 juni tot en met 14 juli 2024 en wordt geopend op donderdag 27 juni van 17.00 – 19.00 uur. De opening wordt verricht door Rien Alink, voormalig wethouder van Cultuur in Amstelveen en auteur van ‘Tot eer en Vermeer’. 

Ans Bakker-van der Pluijm staat bekend om haar schilderijen die gekenmerkt worden door het gebruik van kleur, vormen en compositie. Haar werk straalt harmonie en evenwicht uit en laat voorwerpen en objecten zien die lijken te bestaan in een andere wereld.

Spanning van onzekerheid
Voor Ans is ieder schilderij een zoektocht waarbij ze zich laat leiden door haar intuïtie en de spanning van haar onzekerheid tijdens het schilderen. 

Na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in 1985 heeft Ans geëxposeerd in binnen- en buitenland, waaronder in museum Jan, het Provinciehuis Noord-Holland, en diverse galeries in onder andere Chicago, Milaan en Zurich.

In DeNieuweGalerie is tijdens de tentoonstelling ook de monografie ‘Verscholen herkenbaarheid’ verkrijgbaar. 

Winkelcentrum
De tentoonstelling vindt plaats in Winkelcentrum Stadshart Amstelveen, winkel 109, entree 8, vlakbij tram 5. De openingstijden van de tentoonstelling zijn op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 18 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met DeNieuweGalerie via de mail.

 

Door kunstredacteur Dolly Pieterson