Online poëzieavond 'De natuur is hier' met dichter Saskia Stehouwer

Het evenement vindt plaats op 22 april 2021

Saskia Stehouwer

Online poëzieavond 'De natuur is hier' met dichter Saskia Stehouwer

 

 

Amstelland, 19 maart – Donderdag 22 april organiseert de Bibliotheek Amstelland een online poëzieavond met dichter Saskia Stehouwer over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Het thema van de Maand van de Filosofie is ‘De natuur was hier’.

 

Meliza de Vries gaat over dit thema in gesprek met Saskia Stehouwer en beide dichters zullen gedichten voordragen. Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer. Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval. Beide dichters maken deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.

 

De avond kun je gratis bijwonen via zoom. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een week van te voren de link. Aanmelden kan via: https://amstelland.op-shop.nl/ 2608/online-poezieavond-de- natuur-is-hier-met-dichter- saskia-stehouwer/22-04-2021

 

Zelf een gedicht voordragen in het programma. Stuur dan een mailtje naar M.de.Vries@ debibliotheekamstelland.nl. Je ontvangt een naam van een bedreigde plant of dier en schrijft hierover een gedicht. Je mag natuurlijk ook zelf een plant of dier kiezen. Er kunnen maximaal zeven gedichten voorgedragen worden, dus wees er snel bij!