Omgaan met geld is te leren!

Het evenement vindt plaats op 06 november 2018

Rondkomen met inkomen is een hele opgave. Vooral voor mensen met een laag salaris of een uitkering of mensen die gescheiden zijn maar er kunnen allerlei redenen zijn.
Inwoners van Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer die moeite hebben met rondkomen en wat meer zicht op hun uitgaven willen hebben kunnen daarvoor een training Omgaan met geld volgen bij Participe Amstelland.
 

Deze training gaat in op het ordenen van de financiële administratie. De deelnemer leert onder meer een maandbegroting en een jaarbegroting te maken. Zo krijgt men een beter zicht op de dure en de goedkope maanden. De deelnemer leert om zijn inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat hij weloverwogen beslissingen kan nemen en financiële problemen kan voorkomen, en zelfs eens iets kan kopen waar anders nooit geld voor is. De training wordt begeleid door gekwalificeerde maatschappelijk werkers.
 
In de training komen ook schulden en betalingsachterstanden ter sprake, en hoe de deelnemer hiermee kan omgaan. Andere onderwerpen die in de training aan bod komen zijn schulden, sparen, verzekeringen en toeslagen. Over deze onderwerpen wordt gerichte informatie gegeven door o.a. een medewerker van schuldhulpverlening en een beschermingsbewindvoerder.
 
Op dinsdagavond 6 november 2018 van 18.30-20.30 uur 2018 start een nieuwe training Omgaan met Geld bij Participe Amstelland. De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats.

De training start daarna op 6 november 2018 en bestaat uit zeven bijeenkomsten op dinsdagavond van 18.30-20.30 uur. Ook op Dr.W. Dreesweg 2 in Amstelveen.
Informatie en aanmelding: Aanmelden voor deze training is noodzakelijk.
 
Wilt u zich aanmelden, of wilt u meer informatie over deze training? Dan kunt u bellen met  Adrienne Bosch, maatschappelijk werker van Participe Amstelland op tel. nr. 020 5430440/ 06-23053825 e-mail: a.bosch@participe.nu. Of u belt met Koba van Veen, maatschappelijk werker van Participe Amstelland, 020- 5430440 / 06-45150603, e-mail; k.van.veen@participe.nu