Officiële opening Regenboogcafé

RONDE VENEN - Donderdag 19 oktober was het dan zover: De officiële opening van het Regenboogcafé in Amstelhoek! De bezoekers werden getrakteerd op een satémenu en er werd, onder het genot van een drankje, veel gekletst en gelachen. Eén van de bezoekers reageert enthousiast: “Ik vind het geweldig dat er een Regenboogcafé is in De Ronde Venen, een plek waar mijn partner en ik onszelf kunnen zijn, zonder dat we raar aangekeken worden. Wij vinden dit een heel goed initiatief!” Na een hartverwarmende toespraak van wethouder Anja Vijselaar, had zij tevens de eer om het roze lint door te knippen en was de officiële opening een feit.

Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is op 1 januari 2023 het project Inclusieve gemeente gestart. Met als doel dat De Ronde Venen een inclusieve gemeente wordt, voor alle inwoners, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen of beperkingen.

De uitvoering van dit project ligt bij Stichting Tympaan-De Baat. Het Regenboogcafé is in Café Kaatje aan de Mijdrechtse Zuwe 69 in de Amstelhoek. Iedereen uit de LHBTIQA+ community of die het omarmt is welkom op elke derde donderdagavond van de maand vanaf 20.00 uur, om er samen een ongedwongen en gezellige avond van te maken, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn .

Op de foto vlnr: Opbouwwerker Floor de Boer, eigenares Café Kaatje: Karin, wethouder Vijselaar

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs