Noord-Hollandse gemeenten strijden voor helmplicht op snorfiets

De gemeenten Hilversum en Amstelveen hebben op 16 januari een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. In deze brief geven zij aan te strijden voor de invoer van de landelijke helmplicht. "De snorfiets is één van de gevaarlijkste vervoersmiddelen!"
Hilversum en Amstelveen sluiten zich aan bij de oproep van landelijke gemeenten en 130 artsen om het dragen van een helm op een snorfiets landelijk te verplichten. Het aandeel van snorfietsen ten opzichte van het totale stadsvervoer is misschien laag, maar het aantal verkeersgewonden binnen dit aandeel is enorm, zo benoemen de gemeenten in de brief.  
Amsterdam voerde op 8 april 2018 al de helmplicht in voor snorfietsen. Ook mogen snorfietsen binnen de ring niet meer op het fietspad rijden. 
De gemeente Haarlem sprak in juni 2018 al hun ambitie uit om de snorfiets naar de weg te verplaatsen. De gemeente hoopt dit aan begin 2019 uit te breiden naar de helmplicht.
Vanaf 1 juli 2018 kregen Nederlandse gemeenten al groen licht om te kijken hoe snorfietsers naar de weg konden worden verplaatst. Wanneer het landelijk besluit over de helmplicht gaat vallen, is nog onbekend.