Nivellering bij B.V.K.

Het evenement vindt plaats op 19 april 2018

Het leek op donderdag 12 april in Dorpshuis De Quakel wel of de leden van de B.V.K hadden afgesproken er een tamme avond van te maken, dus zonder uitschieters naar boven of beneden. Alleen in de C lijn was er 1 paar dat besloten had zich daar niets van aan te trekken en dat paar werd daar dan ook meedogenloos voor gestraft.
In de A lijn was het verschil tussen nummer 1 en de 3 gedeelde nummers laatst nog geen 16%, in de B lijn tussen nummer 1 en nummer 13 minder dan 15% en in de C lijn tussen nummer 1 en nummer voorlaatst ook minder dan 16%.
Er was geen enkele score boven de 60% en slechts 2 onder de 42%.
De hoofdprijs in de A lijn ging met 57,99% naar Tiny en Adriaan Kooyman. Margo Zuidema en Francis Terra hadden aan 56,6% genoeg voor de 2e plaats en Marion en Wim Noom aan 56,25% voor de 3e.
Een unieke score onderin waar 3 paren exact gelijk eindigden. Dat overkwam Loes en Anneke, Ruud en Kees en Bep en Ria , die allemaal 42,36% scoorden.
In de B lijn verrasten Mayke Dekker en Trudy Fernhout vriend, vijand en vooral zichzelf door met 56,94% op de hoogste trede van het erepodium te geraken. De dames hadden al hier en daar gefluisterd dat zij ambities koesteren om eindelijk eens door te stoten naar het Walhalla van de BVK (de A lijn dus) en daarvoor was dit natuurlijk een welkom resultaat.
Rees en Gerard van der Post eindigden hier als 2e met 55,9% en de deze avond ook aan de bridgetafel met elkaar verbonden Eefke en Piet-Hein Backers werden 3e met 54,86%.
Ria en Gerard werden hier 14e en laatste met toch nog bijna 40%.
In de C lijn de topscore van de avond met 59,58% en die prestatie werd geleverd door Joke en Jan Groeneveld. Atie Doeswijk en Huub Zandvliet bleven met 58,75% aardig in het spoor en daarna viel er een gaatje met de nummers 3 Tonny Godefroy en Harrie Rubens, die exact 55% lieten optekenen.
Zoals gezegd was er hier een paar dat zich niet aan de afspraak wenste te houden en dat niet nader te noemen paar (zij moeten zich immers toch ook nog in het openbaar kunnen vertonen) eindigde dan ook als laatste met een score die 12% lager was dan die van de nummer voorlaatst.
Donderdag 19 april hopelijk wat meer 'vredelievend wapengekletter'