Nieuwsbrief 10 buurtbeheer de Legmeer

UITHOORN - Hierbij alweer de laatste nieuwsbrief van 2020, een jaar waarin onze “normale” manier van doen totaal op zijn kop werd gezet door het Covid-19 virus. Daardoor waren vele sociale activiteiten niet mogelijk, ook voor Buurtbeheer. Geen bloembakken vullen, geen buurtmaaltijden in de Praktijkschool, geen bewonersoverleggen, geen gezellige bijeenkomsten als Burendag of Kerst. Het spreekuur in het Buurtsteunpunt ging wekelijks bijna wel steeds door en ook de zwerfvuilacties konden doorgaan. Door het mooie weer kon vaak buiten, voor het Steunpunt, op gepaste afstand koffie gedronken worden na afloop.

Namens Buurtbeheer wensen wij u prettige feestdagen en veel gezondheid en geluk voor 2021. We hopen u in 2021 weer te kunnen ontmoeten!

 

Toch nog even een update van het laatste nieuws uit de wijk:

 Voortgang initiatief Legmeerbos:

 In de Raadscommissie Wonen&Werken van 2 december stond het Haalbaarheidsonderzoek op de agenda. Wilt u horen/zien hoe dat is verlopen, kijk dan tussen minuut 20 en 2 uur en 21 minuten naar de livestream: https://uithoorn. bestuurlijkeinformatie.nl/ Agenda/Index/fd310d01-ab47- 42cf-9ea1-cec1ae23c60d

Door de door premier Rutte afgekondigde lockdown begin deze week kon de Raadsvergadering van afgelopen donderdag 17 december alleen in beperkte vorm doorgaan, de besluitvorming over o.a. het Haalbaarheidsonderzoek is uitgesteld. Wij hopen dat besluitvorming in de Raad van 28 januari 2021 doorgang zal kunnen vinden.

Na de commissie van 2 december hebben bewoners uit Legmeer West Rianne Grote en Erik Brouwer het initiatief genomen een petitie te starten om het idee van Het Legmeerbos meer onder de aandacht te brengen en andere bewoners te vragen het initiatief ook te steunen. Het bereik van het mailbestand van Buurtbeheer en de kleine FB-pagina’s van Buurtbeheer De Legmeer is niet groot, maar door artikelen in de Nieuwe Meerbode (https://www.meerbode.nl/ digitale-krant-nieuwe- meerbode-uithoorn/) en UithoornZ & De KwakelZ werd er veel meer bekendheid gegenereerd.

Deze oproep van Rianne Grote en Erik Brouwer hebben wij u op dinsdag 8 december doorgestuurd. Ondertussen is de petitie al meer dan 550 keer ondertekend, door bewoners uit de hele gemeente en daarbuiten. U begrijpt, daar zijn wij heel erg blij mee! Wilt u de petitie ook ondertekenen, kijk dan op  petities.nl/petitions/start- aanleg-legmeerbos

 

Mocht u willen horen hoe Rianne Grote hiertoe gekomen is, op zondag 13 december had zij een interview op RickFM, te beluisteren via de link (interview was om 12.45 uur): https://www.rickfm.nl/ radiogemist/overzicht?radio_ date=13-12-2020&radio_search= Sport+%26+Co

  Voorbereidende werkzaamheden Uithoornlijn:

In de laatste nieuwsbrief van de Uithoornlijn en ook op hun website (www.uithoornlijn.nl) worden bewoners uitgenodigd om mee te doen aan thematafels over de groene inpassing van de Uithoornlijn. Hiervoor worden 2 digitale bijeenkomsten georganiseerd op dinsdagavond 26 januari en dinsdagavond 16 februari van 19.00-21.00 uur. Aanmelden kan via info@uithoornlijn.nl of telefonisch via 020-470 4070.

Wist u trouwens dat Dura Vermeer een gratis bouwapp heeft, waar u over de actuele stand van zaken rond de aanleg van het tracé op de hoogte wordt gehouden (de BouwApp). Daar kunt u lezen dat het persriool in de bocht naast Buitendijks is verlegd, waardoor er nog een grote wilg moest worden gekapt en dat de aanleg van de bouwweg en het werkterrein tussen de N201 en de Randweg vorm begint te krijgen.

 

Winnaar Zilveren Schakel:

 In de vorige nieuwsbrief schreven we over de nominatie voor een Zilveren Schakel voor voorzitter Marga Moeijes. U wordt bedankt voor de vele stemmen! Alle genomineerden kregen een mooi boeket thuisbezorgd door de gemeente, hartelijk dank daarvoor!

De winnaar van de Zilveren Schakel is Frans van Gunst geworden, de drijvende kracht achter onder andere Brownies & Downies in winkelcentrum Zijdelwaard. Van harte gefeliciteerd!

 Zwerfvuilronde 6 januari

 De vrijwilligers die maandelijks meehelpen met zwerfvuil rapen zijn verrast met een mooie borrelbox van de gemeente. Bij de volgende zwerfvuilronde op 6 januari zullen we de inhoud onder de aanwezigen verdelen!

Zoals gebruikelijk starten we weer rond 8.45 uur en na afloop staat de koffie klaar! Doet u ook mee?

 

Tot zover,

 Met vriendelijke groet,

Namens Buurtbeheer De Legmeer