Nieuwjaarsduik Michiel de Ruyter voor KIKaRow

 
Kano- en roeivereniging Michiel de Ruyter organiseert al tien jaar een nieuwjaarsduik voor Uithoorn, maar komende 1 januari wordt die extra speciaal. Een massale kickoff aan de Wilhelminakade, in het teken van de KiKaRow van 2019. 
Maar liefst 500.000 euro moet er half juli op de teller staan als de KiKaRow-roeiers hun traject van 1400 kilometer afronden. Het geld gaat naar het LATER-project, een studie naar de langetermijneffecten van kankerbehandelingen bij kinderen. Daarom is de opzet van de nieuwjaarsduik groter dan ooit in de hoop dat we mensen uit heel Uithoorn en omliggende gemeentes de uitdaging aan gaan.
 

Na de Ice Bucket Challenge van 2014 (sponsoring voor ALS-patiënten), nu dus een ijskoude plons voor onderzoek naar kinderkanker. Je mag voor ieder bedrag meedoen, maar hoe meer je gesponsord krijgt, hoe beter het is natuurlijk. Springen is sowieso het leukst met vrienden, buren, collega’s of sportgenoten.
Zo'n sprong in ijskoud water bezorgt je lichaam wel een schrikeffect, maar het kan echt geen kwaad als je goed gezond bent. Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan zijn er duikers in het water die snel kunnen ingrijpen. Er wordt ieder geval voor warme chocolademelk en erwtensoep.