Nieuwjaarsconcert in Weense sfeer

Het evenement vindt plaats op 13 januari 2019

UITHOORN - Uithoorn - Op zondag 13 januari 2019 om 14.30 uur in De Schutse blaast het Amsterdam Wind Quintet ons het nieuwe jaar in. Tim Wintersohl (fluit), Marije Clemens (hobo), Hanka Clout (klarinet), Stefan Danifeld (hoorn) en Maria Yanez (fagot) hebben een programma in Weense sfeer samengesteld, dat ongetwijfeld een feest van herkenning zal geven bij het publiek. Naast lichte en opwekkende muziek van Rossini, Händel, Monti, Beethoven en Brahms is de Strauss-familie ruimschoots vertegenwoordigd met vader en zoon Johann Strauss.
 
Vader en zoon Strauss
Het concert wordt geopend met de ouverture ‘Die Fledermaus’ (zoon) en besloten met de twee beroemde stukken waarmee op 1 januari ook altijd het Nieuwsjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker eindigt: ‘An der schönen blauen Donau’ (zoon) en de Radetzky-Mars (vader). Met recht vuurwerk uit Wenen! Verder brengen de vijf blazers een kwartet van Rossini, enkele delen uit de Music for the Royal Fireworks van Händel, de vurige Czardas van Monti, variaties op een Mozart-thema van Beethoven en een meeslepende Hongaarse dans van Brahms. Voor elk wat wils dus. 
 
 

Gratis toegang voor bewoners Hoge Heem
Voor de buren van De Schutse, de bewoners van Het Hoge Heem, is dit nieuwjaarsconcert vrij toegankelijk. In februari 2018 heeft de SCAU een gratis jeugdconcert georganiseerd voor 600 à 700 leerlingen van de basisscholen. Nu is het de beurt aan de ‘Hoge Hemers’. De SCAU stelt vrijwilligers beschikbaar om bezoekers, die slecht ter been zijn, op te halen en weer thuis te brengen. We hopen dat vele ouderen van deze uitnodiging gebruik zullen maken!
 
Kaartverkoop en informatie
Het nieuwjaarsconcert door het Amsterdam Wind Quintet vindt plaats op zondag 13 januari 2019, om 14.30 uur in De Schutse te Uithoorn. Losse kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via de website van de SCAU: www.scau.nl  Jongeren tot en met zestien hoeven slechts 7,50 euro te betalen. Ongeveer een week van te voren begint de losse kaartverkoop in de boekwinkels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein).
De resterende kaarten worden vanaf 14.00 uur aan de zaal verkocht. Op de website van de SCAU is allerlei achtergrondinformatie te vinden over het Amsterdam Wind Quintet, o.a. het uitgebreide programma en biografieën van de musici.