Natuurorganisatie start crowdfunding voor Middelpolder

Foto: Adri den Bakker

Natuurorganisatie Landschap Noord-Holland start een crowdfundingsactie voor de Middelpolder bij Amstelveen. Dat is een oud ongerept weidelandschap, vlak naast de stad

Het is een oase van rust en van oudsher een belangrijk broedgebied voor weidevogels als de grutto en kievit. Ook vinden inwoners uit Amstelveen er een weids en open uitzicht.

Het gebied heeft te maken met afkalving van oevers, waardoor er meters grond verloren gaan en de kwaliteit van de natuur onder druk komt te staan.

60.000 euro
Na de zomer wil de natuurorganisatie starten met de herstelwerkzaamheden, maar er is nog 60.000 euro nodig om het project uit te kunnen voeren. En daarom is dus begonnen met een crowdfundingsactie.

In totaal wil Landschap Noord-Holland 1,7 km aan oever minder steil maken, verstevigen met planten én voorzien van een tijdelijke oeverbescherming. Voor twee andere onderdelen in het actieplan Middelpolder is de financiering wel rond.

Volgens de organisatie kan met 35 euro een meter oever worden hersteld. Wil je meehelpen aan dit doel dan kun je hier meer informatie vinden.

 

Door redacteur Marco Koeleman