Montere Weemoed door Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel

Het evenement vindt plaats op 16 december 2018

Uithoorn – In de donkere dagen voor Kerst brengt de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) op zondag 16 december a.s. een bijzonder programma, getiteld ‘Montere Weemoed’. Schrijver Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel presenteren een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie. Ze gaan er niet in hangen, ze zijn opgewekt van nature, tegen alle klippen op. Het gaat over kleine belevenissen met grote gevolgen en vaak ook over het toeval dat geluk heet. De twee kennen elkaar al langer, maar nooit eerder maakten zij samen een voorstelling. Tijdens een avondje wijn drinken in het café ontstond het idee van een voorstelling vol korte komische verhalen en weemoedige muziek.
 

Thomas Verbogt
Auteur Thomas Verbogt schreef diverse romans, toneelstukken, columns en verhalenbundels en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs 2016 voor zijn boek ‘Als de winter voorbij is’. In september 2017 verscheen zijn nieuwste roman ‘Hoe alles moest beginnen’ en een film ‘Ik begon te schrijven toen ik drie was’ over zijn schrijverschap. Hij timmert al dertig jaar lang aan de weg, maar is relatief onbekend. Toch doet hij beslist niet onder voor coryfeeën als Maarten ’t Hart en Tommy Wieringa. Zijn romans zijn behapbaar, geschreven met een aangeboren lichtvoetigheid, maar missen nooit diepgang. Hij behoort tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek.

Beatrice van der Poel
Beatrice van der Poel is Nederlandstalig singer-songwriter en maakte diverse theaterprogramma’s en albums. Haar laatste voorstelling ‘Electric Lady’ was een ode aan Jimi Hendrix en oogstte vier-sterren-recensies. Ze leest regelmatig luisterboeken voor waaronder de familiekroniek ‘Judas’ van Astrid Holleeder. In 2015 won ze de Luisterboek Award voor het inspreken van de bestseller van John Green: ‘Een weeffout in onze sterren’. Samen met Thomas Verbogt maakten ze eerder het luisterboek ‘Het toeval dat geluk heet’.

Informatie en kaartverkoop
De voorstelling ‘Montere Weemoed’ vindt plaats op zondag 16 december a.s., om 14.30 uur in De Schutse te Uithoorn. Mocht u de smaak te pakken krijgen, dan kunt u ter plekke boeken van Thomas Verbogt kopen bij de boekenstand van The Read Shop Express (alleen contante betaling mogelijk). Losse kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via de website van de SCAU: www.scau.nl Jongeren tot en met zestien hoeven slechts 7,50 euro te betalen. Ongeveer een week van te voren begint de losse kaartverkoop in de boekwinkels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein).
De resterende kaarten worden vanaf 14.00 uur aan de zaal verkocht. Op de website van de SCAU is uitgebreide achtergrondinformatie te vinden over het duo Verbogt-Van der Poel, o.a. een interview met beide.