Rick FM Twitter feed
De Rick FM Nederpop Tip van deze week is 'Morgen wordt fantastisch' van @acdaendemunnik De Reünie van Acda en de M… twitter.com/i/web/status/1…
Sportweekend Rick FM; Zaterdagmiddag, 17.00-18.00 uur, Het Tussendoortje Live Sport. Zondag 11.00-13.00 uur Sport &… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag in Rood Wit Blauw is Yves Berendse aan de telefoon, 13.00 - 14.00 uur. Over z’n nieuwe single is "Je hebt he… twitter.com/i/web/status/1…
De Rick FM Nederpop Tip van deze week is 'Het einde van misschien' van Vreemde Kostgangers. Het nummer komt van he… twitter.com/i/web/status/1…
Deze zondag om 11:00 in Sport&Co: Blikken we terug en vooruit met @sv_KDO en @fcAalsmeer, bij ons in de studio erev… twitter.com/i/web/status/1…
2de Paasdag een nieuw kinderprogramma van 17.00 tot 18.00 Met kinderen voor kinderen ( ook volwassen)
Stemmen mag tot 21.00. Deze keer is in onze Gemeente een hoge opkomst.

Mijdrechtse Melanie (16) in Robin Hood de musical

quotes/recenties

Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op 25 februari haar nieuwe productie Robin Hood de musical in De Schouwburg Amstelveen. 

De cast van Robin Hood de musical bestaat voornamelijk uit jongeren, waaronder de 16-jarige Melanie Fiege uit Mijdrecht. Ze staat in deze productie samen met een groep jonge talenten naast enkele volwassen professionals zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk. 

Melanie heeft al behoorlijk veel ervaring met dans en musical. Toen ze vier jaar was begon ze al met dansen bij Dansschool Nicole in Mijdrecht. En vanaf haar achtste ging ze bij een wedstrijd dansteam. Ze kreeg les van Judith van Eijk, van wie ze enorm veel heeft geleerd.

Vroeger zong ze thuis altijd Disney-liedjes, maar ze had nog nooit echt voor een publiek gezongen. Wel had ze toen ze elf was gefigureerd in de serie Luizenmoeders. Toen Melanie in groep 8 zat mocht ze de hoofdrol spelen in de eindmusical: De DJ Draait Door. Dit was voor haar echt een droom die uitkwam. Ze voelde zich helemaal thuis op het toneel.

Na de eindmusical wist ze dat dansen, zingen en acteren is wat ze later wilde doen. Ze nam zanglessen bij muziekschool Soundcheck in Mijdrecht, waar ze les had van Clara Dijkema en Fabienne Julie. Ondertussen volgde ze ook musicallessen in Uithoorn bij Shanna Elleswijk, en mocht ze Dalia het dienstmeisje spelen in de musical Aladdin.

Een jaar later volgde Melanie een jaar lessen bij Lucia Marthas en toen vond haar moeder de site van het NJMT. “Ik zag allemaal filmpjes en ik stond echt met open mond te staren. Zo’n hoog niveau, echt niet normaal! Hoe bijzonder zou het zijn als ik daar op een dag tussen sta.”, zegt ze.

Ze meldde zich gelijk aan. Het Nationaal Jeugd Musical Theater school is volgens Melanie een school waar iedereen zich thuis voelt en waar je enorm veel kan leren. Ze volgt lessen bij de Theateracademie van Elise Berends, tevens componist, tekstschrijver en regisseur van Robin Hood de musical. Ook heeft ze les bij de Dansacademie van Ashley Veldhuyzen, tevens choreograaf van Robin Hood de musical. Melanie zit daarnaast bij het NJMT ook in het wedstrijdteam Generation waarmee ze dit jaar door zijn naar het EK in Duitsland.

Over componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends zegt Melanie: “Wat is zij een topper van een vrouw zeg. Echt een power woman. Je leert niet alleen veel van haar, ze is ook nog eens een schat van een mens.”

Vorig jaar kreeg Melanie een appje van Elise of ze swing (iemand die meerdere rollen aanleert om zodoende op te kunnen gaan voor castleden die om wat voor reden dan ook uitvallen) wilde zijn in de tourmusical Alice in Wonderland. Ze kon haar ogen niet geloven. Meteen die dag daarna zat ze al in het theater om een van de laatste montagedagen mee te maken en voor ze het wist stond ze tien keer op het podium in vier verschillende rollen. ”De leukste rol vond ik toch wel de Flamingo. Dit was pas echt een droom die uitkwam.”, aldus een altijd vrolijke Melanie.

Haar deelname aan Alice in Wonderland smaakte naar meer. Het NJMT is de enige jeugdtheaterschool in Nederland met een landelijke tour. Jaarlijks worden audities gehouden en melden zich honderden jongeren aan. Ook Melanie deed in mei 2022 auditie voor Robin Hood de musical, en ze kreeg een felbegeerde rol.

In Robin Hood de musical speelt Melanie de rol van Eleonor, een van de bendeleden waar Robin Hood zich bij aansluit. Ze geeft aan dat het een hele uitdagende en leuke rol is om te spelen, omdat ze zelf normaal gesproken eigenlijk nooit echt boos is maar het karakter dat ze speelt juist behoorlijk agressief is: “Voor de show kruip ik helemaal in mijn personage en zet mijn enthousiasme dan om in boosheid. Ik speel als Eleonor erg agressief, omdat ik boos ben op hoe de wereld is ingericht. Dat de rijken alles hebben en alles maar kunnen maken en de armen op straat lopen te bedelen en nauwelijks brood hebben.”

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama. Melanie raadt iedereen aan om deze musical te zien, want de boodschap is nog altijd actueel. Het stuk gaat over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Niet iedereen heeft in deze wereld een stem en dat zou wel zo moeten zijn volgens Melanie.

Ze vervolgt dat elke show voor haar weer een nieuwe ervaring is en het elke keer geweldig blijft om te doen. Daarom heeft ze zich ook aangemeld voor de audities van Lucia Marthas in Amsterdam. En ze is inmiddels door naar de tweede ronde. “Als ik aan het dansen ben voel ik mij zo vrij en vergeet ik even alle ellende die in de wereld gebeurt. Ik voel mij helemaal thuis op het podium. Daarom zou ik hier heel graag mijn werk van willen maken.”, sluit ze af

 

Het verhaal

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. 

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. 

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft de klassieke legende een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Kijk op www.robinhoodmusical.nl  voor meer informatie en de volledige speellijst, of op www.schouwburgamstelveen.nl voor kaartverkoop.

Robin Hood steelt je hart!

www.youtube.com/watch?v=cxECaLbEl-g