Meepraten over Regionale Energie Strategie

Het evenement vindt plaats op 06 februari 2020

UITHOORN - De Gemeente Uithoorn werkt mee aan het nationaal programma RES (Regionale Energie Strategie). Samen met de Amstelland gemeenten denken we na over mogelijkheden voor grootschalige opwek van elektriciteit met wind en zon in onze regio.

Waar en tijdstip
Voor onze regio zijn drie denkrichtingen (energiescenario’s) uitgewerkt. Deze denkrichtingen gaan we bespreken en verrijken met lokale kennis. Dat doen we op 6 februari van 19.30 – 22.00 uur in het gemeentehuis van Uithoorn.

Elk energiescenario is een hulpmiddel voor het gesprek. Zo wordt in het scenario ’infrastructuur’ maximaal ingezet op duurzame opwek nabij bestaande energie-infrastructuur. In het scenario ’energiestad’ is gekeken hoeveel duurzame energie we zouden kunnen opwekken als we de natuur sparen en we alleen in de bebouwde omgeving duurzame energie opwekken. En scenario ’lokale kracht’ gaat uit van maximaal draagvlak onder de bevolking.

We hoeven niet te kiezen uit één van deze energiescenario’s. Het gaat er om dat we met elkaar bespreken welke bouwstenen uit de scenario’s ons aanspreken en welke niet. De opbrengst van de avond wordt gebruikt bij het opstellen van de concept-RES voor onze regio.

Aanmelden
Wilt u meepraten? Dan bent u van harte welkom op 6 februari 2020. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar duurzaamheid@uithoorn.nl, o.v.v. aanmelding RES Uithoorn.