MATT SCHOFIELD @ P60 Amstelveen

20 juli 2023

MATT SCHOFIELD @ P60 Amstelveen

Matt Schofield, geboren in Engeland en nu in de VS gevestigd, blijft de grenzen verleggen en de grenzen van de Britse Blues-traditie hervormen. Een meermaals bekroonde gitaarvirtuoos, zanger, songwriter, producer en bandleider, na meer dan 30 jaar optreden is Schofield z’n impact als een van de meest invloedrijke en onderscheidende gitaristen van zijn generatie onbetwistbaar. 28 september is hij live te zien bij Poppodium P60 te Amstelveen.

Wat altijd indrukwekkend blijft, is Schofield live. Van hoofdpodia op prestigieuze festivals zoals Montreal en North Sea Jazz, tot volle huizen in legendarische clubs zoals Iridium in New York of 100 Club in Londen, Schofield z’n vermogen om onmiddellijk en diepgaand contact te maken met het publiek is onvergetelijk. Zijn authenticiteit, beheersing van gitaar, emotionele zang en improvisatietalent worden tot leven gebracht in zijn innovatieve originele composities.

Als gerenommeerd muzikaal docent bracht Matt in 2018 "Blues Speak" uit, zijn veelgeprezen TrueFire-instructieserie. Als clinicus heeft hij lesgegeven van Tokio tot aan Texas en alle punten daartussenin. Matt z’n aankomende plaat herenigt hem met zijn originele en geliefde orgeltrio line-up met Jonny Henderson en Evan Jenkins, ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het album en de band die zijn solocarrière lanceerde.

28 september staat Matt Schofield op het podium van P60 Amstelveen. 

Tickets zijn beschikbaar via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch