Lorena Wiebes wint veldrit Albrandswaard

UITHOORN - Een druilerige regendag zorgde zaterdag 12 oktober voor veel modder bij de veldrit van Albrandswaard in het Zuid-Hollandse Rhoon. Bij de amateurs stonden 5 UWTC leden aan de start. Bart de Veer streed weer voorin mee. Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde was vandaag duidelijk de sterkste. Hij pakte al in de eerste ronde een voorsprong en stond deze niet meer af. Bart reed met Yannick Runhart en Geert van de Horst voor de overige podiumplaatsen. Pech van beide medestrijders zorgde ervoor dat Bart de tweede plaats veilig kon stellen. Yannick Runhart maakte het podium compleet. Bas de Bruin werd 7e, Menno van Capel 9e, Ian vd Berg 19e en Maarten Postma 38e.  Bij de dames had Elleke Claessen wederom een slechte start. Zij kon op jacht naar Lorena Wiebes die aan de leiding reed. Lorena wist vandaag haar eerste zege in het veld te behalen. Elleke werd 3e en Judith van Maanen 6e.

Zondag 13 oktober is de aftrap van de Amsterdamse Cross Competitie gegeven met een modderige wedstrijd in Nieuwveen. Door een aantal leden van UWTC is hier weer een prachtige veldrit georganiseerd rondom het terrein van Zwembad Aarweide.
Bij de jongste jeugd reed Morgan Hartveldt gelijk voor in mee. In de derde ronde wist hij een behoorlijk gat te slaan en zo pakte hij de zege. Morgan is lid van de bmx van UWTC en heeft dit jaar ook aan de landelijke mountainbike competitie meegedaan. Deze ervaring kwam hem vandaag goed te pas. Morgan kreeg Sten van Niekerk (DTS) en Dailey Terweij (Ulysses) naast zich op het podium. Bij de jeugd B ging de winst naar Noury Weber (Olympia). Op de tweede plaats eindigde Hidde Schagen (de Kampioen) en derde werd Jesse Klein (de Bollenstreek). UWTC jongedame Jytte Timmermans reed heel netjes naar de 6e plaats.
Bij de jeugd C (cat 6&7) ging de winst naar Thomas Monkelbaan (de Kampioen). Hij kreeg  Collin Westbroek (Vitrix) en Kaj van Niekerk (DTS) naast zich op het podium. UWTC lid Sem Amelink reed zijn eerste cross van de ACC competitie en eindigde netjes op de 14e plaats. Nees Wahlen en Jari Buskermolen reden de koers niet uit, zij hadden materiaalpech.
Bij de stak Jelle Boonstra (de Amstel) met kop en schouders boven de rest uit. Zijn ploegmaat Viego Tijssen werd 2e en op de 3e plaats eindigde Felix van Hemert (DTS). Lars Hopman was vandaag de enige UWTC nieuweling en hij eindigde op een nette  8e plaats.
Ruim 30 dames, van nieuweling tot 45+, gingen ook de strijd met de modder aan. De overwinning ging naar Marianne van Leeuwen (Ulysses) voor Rosan Koper (de Amstel) en Rebecca Cornelissen (UWTC). Klara van de Vaart werd 5e, Diana Kuijpers 8e en Romy Snel 22e.

Een kleine 75 renners gingen in Nieuwveen van start bij de 45+. Ron Vroom (Excelsior) bleek vandaag weer veruit de sterkste te zijn en hij won dan ook met overmacht. Hierachter was een spannende strijd gaande tussen Pierre Deen (de Amstel) en Danny Zuiderduin (Noordbiker). Schakelproblemen van Zuiderduin zorgde ervoor dat hij tevreden moest zijn met de 3e plaats. Peter van Capel was op de 6e plaatst de beste UWTC er vandaag. Op de 14e plaats Frank Jansen, 20 Wilfred Zeijerveld, 24 Wilfried Burgmeijer, 27 Paul vd Aar 44 Gerhard Burgmeijer. Louis Oude Elferink kreeg te maken met materiaalpech, net als vele anderen, en kon helaas de wedstrijd niet uitfietsen.

Bij de 45- wisten de leden van UWTCX al snel de leiding te nemen. Amstel lid Owen Geleijn reed de eerste ronde hier nog tussen, maar kwam er toch wel achter dat een goed wegseizoen nog niet gelijk een podiumplaats in het veld oplevert. Tommy Oude Elferink en Bart de Veer reden de eerste rondes samen aan de leiding. Een foutje van Tommy zorgde ervoor dat Bart solo aan de leiding kwam en dat stond hij ook niet meer af. Tommy reed ook onbedreigd op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Bas de Bruin die Menno van Capel van zich af had weten te schudden. Ian van de Berg en Sven Buskermolen, beide betrokken bij de organisatie, reden ondanks alle uren werk die zij in de opbouw van het parcours hadden gestoken een puike race. Ian werd 7e en Sven 10e. Maarten Postma werd 20e, op de 25e plaats Gijs Eekhoff. Mark Touwen moest de wedstrijd voortijdig beëindigen.
Het waren weer mooie koersen waar voor het publiek van alles te beleven was. We zagen hele vieze renners, complete bramenstruiken in de achterwiel en ketting hangen, veel kapotte derailleurs, renners finishen zonder ketting op de fiets en ook renners die geen beweging meer in de wielen konden krijgen door alle vastzittend modder. Kortom weer een prachtige openingswedstrijd van het ACC seizoen, alhoewel sommige deelnemers wel hopen op een volgende wedstrijd met minder modder!