Literair Café 102: Filosofeer over het leven met journalist Peter Henk Steenhuis

Het evenement vindt plaats op 02 juni 2022

Het belooft een interactieve workshop- en lezingavond te worden in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein waar Peter Henk Steenhuis samen met jou filosofeert over zijn nieuwste werk ‘Zin in het alledaagse’ en jouw levensloop.

Peter Henk Steenhuis
Filosofieredacteur bij dagblad Trouw en publicist van meer dan vijftien boeken, dat is Peter Henk Steenhuis. Zijn boeken Filosofie van het kijken en Denken over dichten kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker.

Hoe krijg je zin in het alledaagse?
Hoe maak je zin in het leven van alledag? Drie jaar geleden begon schrijver/journalist Peter Henk Steenhuis met die vraag de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. De meest gelezen gesprekken werden eind 2022 gebundeld in het gelijknamige boek. De serie loopt nog door. Zin in het alledaagse bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen of maken, elke dag opnieuw.

Literair Café 102: Filosofeer over het leven met journalist Peter Henk Steenhuis

Datum: donderdag 2 juni, 19:30-21:00

Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Prijzen: Leden €5,00 / Niet-leden €7,50

Meer informatie vind je op www.debibliotheekamstelland.nl

 

url: https://amstelland.op-shop.nl/7579/literair-cafe-102-filosofeer-over-het-leven-met-journalist-peter-henk-steenhuis/02-06-2022