Lijn 5 en 6 gaan vanaf 26 augustus weer rijden

AMSTELVEEN - We missen vanaf maart 2019 metro 51 al en hebben ook deze zomer tramlijn 5 (en 6) moeten missen. Maar daar komt vanaf maandag 26 augustus een einde aan. Dan rijden Lijn 5 en 6 weer gewoon vanaf het Stadshart naar Station Zuid.

Vanaf half juli heeft het tramverkeer in Amstelveen plat gelegen wegens werkzaamheden. En deze verrichtte werkzaamheden zullen ook voor trampassagiers te zien zijn. Er wordt namelijk vanaf maandag met de twee lijnen onder twee kruispunten doorgereden. Kruispunten Kronenburg en Zonnestein zijn namelijk verdiept aangelegd. 

Hoewel de trams dus bij Zonnestein en Kronenburg onder straatniveau verdwijnen, zullen de haltes bij de kruispunten naar verwachting pas in het eerste kwartaal van 2020 gereed zijn. Reizigers zijn tot die tijd aangewezen op de tijdelijke tussenliggende halte Biesbosch. 

Lijn 6 is vanaf 27 mei in het leven geroepen, vanwege de grote drukte in tramlijn 5 tijdens de spitsuren in Amstelveen. Lijn 6 is dus een zogenoemde spitslijn, die tijdens spitsuren tussen Amstelveen Binnenhof en Station Zuid rijdt.

Tramlijn 6 zal worden ingezet tot de werkzaamheden aan het metrospoor van de nieuwe Amstelveenlijn klaar zijn, vermoedelijk eind 2020. Het wegvallen van lijn 51 zorgt, ondanks dat deze wordt vervangen door buslijn 55, voor extreme spitsdrukte in Lijn 5.