Lekker naar de Bioboer

Het evenement vindt plaats van 16 juni 2018 t/m 17 juni 2018

Het is weer zover:  op 16 en 17 juni kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland tijdens Lekker Naar de BioBoer. Dit jaar kunnen kids  leuke boerderijchallenges doen zoals kruiwagen- en melkraces.
Het goede voorbeeld werd gegeven door niemand minder dan Team Dylan Haegens, één van Nederlands meest bekende You Tubers. Hij deed de aftrap van Lekker Naar de Bioboer met een challenge op een biologische boerderij.
Natuurlijk is er ook van alles te zien en doen voor  (groot)ouders. Kom ontdekken wat de biologische boerderij zo bijzonder maakt.
 

Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, hooibalen klimmen, eitjes rapen, knutselen, speuren of boter schudden. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij. En ga trots naar huis met je behaalde BioBoerenBewijs.
Ook voor (groot)ouders is er genoeg te beleven; van rondleidingen, boerenmarkten, en workshops tot lekkere proeverijen. Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. 
Op www.lekkernaardebioboer.nl is allerlei informatie te vinden, onder andere een link naar de boerderijen die dit jaar deelnemen. Ook staan er mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer. 
Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend ook fietstochten uitgestippeld. Er zijn meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Op www.lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes zijn de routes te vinden.