Leerlingen Alkwin Kollege bij klimaatstaking

Een grote groep leerlingen van het Alkwin Kollege te Uithoorn nam deel aan de klimaatmars in den Haag om daar te protesteren voor een beter klimaat. “De politiek moet nu ingrijpen, want anders zitten wij en onze volgende generatie straks met de problemen”, is de mening van de leerlingen. Ze waren zeker niet de enigen die het nut van het protest zagen: ruim 10.000 leerlingen uit het hele land verzamelden zich in de ochtend op het groene gras van het Malieveld in de politieke hoofdstad.
 

De leerlingen van het Alkwin Kollege namen zelf initiatief voor de actie en kregen hiervoor toestemming van de schoolleiding. “We zijn trots op onze leerlingen die staan voor hun idealen”, aldus waarnemend rector Nelleke Pedroli.
Al voor de aanvang van de demonstratie werden de debatten in de Tweede Kamer op de voet gevolgd en ondernamen verschillende leerlingen actie. Zo douchen veel van de stakende leerlingen nog maar 5 minuten en eten ze geen of minder vlees. “Sommige mensen zijn van mening dat we er niets mee bereiken, maar een beter milieu begint bij jezelf! We hopen dat het kabinet inziet dat er nu echt iets moet gebeuren. Wij zullen niet stoppen tot er daadwerkelijk iets gebeurt. Our oceans are rising, so are we!”