Leer vogels kennen met IVN

Het evenement vindt plaats van 16 maart 2020 t/m 20 april 2020

UITHOORN -  Kijkt u wel eens naar vogels in de tuin? Vraagt u zich wel eens af welke vogel u zo prachtig hoort zingen? Wilt u meer weten over weide-, water- en tuinvogels?

Elke twee jaar organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een cursus die u vertrouwd maakt met de meest voorkomende vogels in onze omgeving. De cursus "Vogels in de kijker" is geschikt voor iedereen met belangstelling voor vogels. U hoeft geen voorkennis te hebben. Na afloop bent u in staat veel algemene vogels te herkennen op grond van uiterlijk, geluid en gedrag. Ook weet u hoe u uw tuin vogelvriendelijker kan maken en waar u informatie vindt over vogels (internet en boeken).

We vertellen u in drie avonden welke vogels er leven in tuin en park, de polder en moeras en welke in bos- en duingebied. Dit doen we zoveel als mogelijk interactief waarbij u niet alleen leert kijken maar ook leert luisteren. Zodat u straks in de lente veel sneller weet welk vogeltje u nu ziet en hoort of hoe u daar achter kan komen.

De cursus bestaat uit drie maandagavonden (16 en 30 maart en 20 april) en drie excursies (21 maart, 4 en 25 april). De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur. Locatie: NME centrum 'De Woudreus', Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis.

De eerste twee excursies zijn op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. We gaan op zoek naar de tuin en parkvogels rond het Zijdelmeer in Uithoorn, de polder en moerasvogels in de Groene Jonker bij Zevenhoven en de bos en duin vogels gaan we zoeken in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Die laatste excursie zal tot 14 uur duren voor een mooie afsluiting waarbij we alle soorten nog goed kunnen herhalen.

Voor de cursus, inclusief koffie, thee en de zakgids "Vogels van Nederland en België", wordt een bijdrage gevraagd van 40 euro. Bovendien wordt de cursus mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum De Huifkar waarvan u een bon krijgt om te besteden voor het vogelvriendelijker maken van uw tuin.

Voor vragen mail naar vwg.ivn.rvu@gmail.com, aanmelden kan via de website tot 2 maart 2020. Er zijn maximaal 20 plaatsen en de cursus gaat door bij 8 aanmeldingen. De ervaring leert dat veel mensen zich aanmelden dus wees er snel bij.

U kunt zich opgeven voor de cursus via het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier. Ga naar:  https://www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn en klik boven in de menuregel op NIEUWS, daar vind u verdere informatie en het aanmeldingsformulier ”Vogels in de Kijker”.

Na aanmelding volgt een ontvangstbevestiging en een uitgebreide cursusbrief.