Laatste fase nieuwbouwproject ‘Aangenaam Legmeer’

UITHOORN - Vrijdag 14 februari werd het startsein gegeven voor de bouw van de laatste fase van het nieuwbouwproject ‘Aangenaam Legmeer’. Ontwikkelende bouwer Van Wijnen vierde dit moment samen met gemeente Uithoorn en de kopers van de 57 woningen, die in deze fase gebouwd worden.

Woningen met een eigen architectuurstijl
In de laatste fase van het project ‘Aangenaam Legmeer’ zijn alle 57 koopwoningen uniek. Ze hebben stuk voor stuk bijzondere kenmerken. Het gebruik van wisselende steenkleuren en kaprichtingen zorgen voor een aangenaam en gevarieerd straatbeeld. De wijk is geïnspireerd op een oud-Hollands tuindorp. “In Legmeer-West maken we hier een eigentijdse vertaling van.” zegt Architect Ton Mulleners. Binnen één jaar worden de woningen opgeleverd.

Nieuw woningtype
In totaal bestaat ‘Aangenaam Legmeer’ uit 143 koopwoningen. Deze woningen zijn ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen. De verschillende fases van het project hebben ieder een eigen identiteit. Naast de gebruikelijke rij- en hoekwoningen is er in de derde fase een nieuw woningtype toegevoegd: een hoekwoning met dwarskap en zijuitbouw. Dit is een afwisseling van de vorm van het dak. Met een zijuitbouw kan een woonkeuken gerealiseerd worden.

Met uitzicht op groen
Veel koopwoningen in de derde fase van het project hebben vrij zicht op een zogenaamde groenzone. Een groenzone is een beplant gebied zonder gebouwen. Daarnaast is het nieuwbouwproject in Legmeer-West omringd door kleine parken en recreatiegebieden.

Meer informatie? Bezoek de website van het nieuwbouwproject: www.aangenaamlegmeer.nl