Kwakelse amazone Femke van Roij ligt op schema

De 17-jarige Amazone Femke van Roij uit De Kwakel is goed op weg in het bereiken van haar doel van dit jaar; het mogen deelnemen aan het EK voor junioren.

Hiervoor moet ze zich plaatsen via zogenoemde observatiewedstrijden, waarin ze een bepaald aantal punten moet halen. In Polen heeft ze haar eerste junioren kwalificatie gehaald.

Bij de tweede kwalificatie op het landgoed Maarsbergen in Ede deed Femke mee met haar paard Formidabel.

Foutloze cross
Ze begon met een goede dressuurproef die volgens haar begeleiders iets wat ondergewaardeerd werd door de jury. Daarna reed ze een foutloze cross, waarin Femke zelfs 1 seconde onder de optimale tijd finishte. bij het springen mste ze één balkje. Hiermee behaalde ze haar tweede kwalificatie

Er is een stijgende lijn zichtbaar en eind juli is de 3e en laatste obeservatie wedstrijd in Westerstede in Duitsland.

Talentenplan
De Kwakelse Femke van Roij zit in het KNHS talentenplan in de discipline Eventing. In dat programma van de Hippische Bond worden talentvolle paardensporters ondersteund in hun ontwikkeling tot topsporter. 

Wil je meer weten over Femke van Roij, luister dan naar een interview dat we in februari met haar hadden in ons sportprogramma Sport & Co. Daarin vertelt ze meer over haar geschiedenis. 
 


Door redacteur Jan Tilburgs. Foto's: Joyce Kolfschoten Fotografie, OdD fotografie en Ros fotografie