Kinderburgemeester in Uithoorn?

UITHOORN - Het CDA heeft samen met Groen Uithoorn een motie ingediend voor een kinderburgemeester. De rest van de gemeenteraad vindt dat er eerst een goed plan uitgewerkt worden over hoe, wie is verantwoordelijk, wie gaat het begeleiden enz. Het voorstel wordt nu over het haar heen getild en eind volgend jaar zou misschien haalbaar zijn.

Wethouder Ria Zijlstra wees er op dat de gemeente Uithoorn gekozen heeft voor het conccept vreedzame wijken en scholen waar kinderen gehoord worden naar hun plannen en wensen en als grote groep dit uit kunnen werken ipv 1 of 2 kinderen als kinderburgemeester.

Al eerder werd er gesproken over een kinderburgemeester en toen werd ook al geopperd dat een kinderraad misschien wenselijker is. De ingeslagen weg met de vreedzame wijken en scholen geven dit zelfde principe maar dan in groepen betreffende de eigen wijken.
Ria Zijlstra is zeker niet tegen het plan een kinderburgermeester aan te stellen maar vraagt dan wel om het liefst aan te sluiten op deze weg van vreedzame wijken en scholen.