Kerststallen uit de hele wereld te zien in De Schutse

Het evenement vindt plaats van 17 december 2018 t/m 28 december 2018

Een os en een ezel en natuurlijk Maria, Jozef en het kindje: de kerststal hoort echt bij het kerstfeest. In De Schutse kun je van 17 tot en met 28 december heel verschillende kerststallen bewonderen. Grote en kleine, kleurrijk of heel eenvoudig. Er gaat een wereld voor je open.
 
Jan van Hulst uit Krimpen aan de IJssel heeft een grote verzameling kerstgroepen en kerststallen vanuit de hele wereld. Een deel daarvan is te bewonderen in De Schutse, de kerk bij winkelcentrum Zijdelwaard. Van Hulst is ooit begonnen met een stalletje uit de HEMA voor zijn kinderen. Nu heeft hij er meer dan 1000 en leent hij ze in de decembermaand uit aan kerken en musea. In De Schutse zijn ook kerststallen van mensen uit Uithoorn te zien. En ook die zijn zeer de moeite waard.
 
 
 

 Nieuwsgierig naar de kerststallen? Of wil je gewoon even genieten van de kerstsfeer? Iedereen is welkom! Er is koffie en thee en er klinkt muziek. In de kerk kun je een kaarsje aansteken voor iemand die je dierbaar is, of voor jezelf. Kortom, een echt kerstmomentje, voor groot en klein, oud én jong. Op woensdag 19 december om 15.00 uur wordt er een verhaal verteld, voor jong en oud.
 
Openingstijden:
Maandag 17 december tot en met zaterdag 22 december van 10.00 - 16.00 uur. 20 december 15.00 uur verhaal voor jong en oud.
Maandag 24, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28 december van 10.00 - 16.00 uur. 
Vrijdag 28 december om 11.00 uur rondleiding door Jan van Hulst, de eigenaar van de kerststallen, met toelichting en verhalen. 
De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente te Uithoorn, www.pkn-uithoorn.nl.