Jazz aan de Amstel met Ronald Douglas

Het evenement vindt plaats op 23 februari 2020

UITHOORN Zondag 23 februari zijn jazz-zanger Ronald Douglas en trompettist/pianist/zanger Paul Poulissen speciaal te gast bij de februari editie van Jazz aan de Amstel. U kunt genieten van een muzikale middag bij Sjiek, met een bijzondere mix van jazz, easy listening, soul en popmuziek. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kunt u luisteren naar bekende Jazz standards, eigen songs en nieuwe versies van bekende liedjes.

Muziek werd de geboren Hagenees Ronald Douglas met de paplepel ingegoten. Hij speelde, klarinet, tenorsax, maar pas op latere leeftijd besloot hij te gaan zingen en te studeren aan het conservatorium. Inmiddels is hij vele cd’s en optredens op verschillende festivals, waaronder het North Sea Jazz festival, verder. Ook trad hij met het Metropool Orkest, de Skymasters op en stond in het concertgebouw samen met Greetje Kauffeld en Ack van Rooyen. Ook won hij als eerst Europeaan een Jazz Vocal competitie en geeft hij les op het conservatorium in Zwolle en Amsterdam.

Paul Poulissen is een ras entertainer, een muzikale duizendpoot die zingt, maar ook trompet en piano speelt. Hij schreef diverse TV tunes voor o.a. Service Salon van de Avro en Hier en Nu. Daarnaast was hij ook dirigent van Avro’s Kinderkoor, 10 jaar klankregisseur bij de NPS en presentator van een radioprogramma.

Uw gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet, onder andere te horen in commercials op radio en televisie zoals het nieuwste programma van Linda de Mol ‘Deze quiz is voor jou’, werkte met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album ‘Come Listen to me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan de EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano en is daarnaast bekend als producer en toetsenist van vele artiesten en tv- programma’s, zoals Het Mooiste Liedje van Nederland, It Takes Two, Dancing on Ice, The Passion, Thank You for the Music en vele andere.

Tijdens het 8e seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla vanaf november tot en met maart elke 4e zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. 

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Door de variatie van artiesten, muziekkeuze en prettige sfeer is het elke keer weer verrassend en zeer toegankelijk voor een breed publiek. 

Neem ook eens een kijkje op de website van Jazz aan de Amstel. Hier vindt u nog meer informatie over dit seizoen, foto- en videomateriaal en geeft de website een impressie van de sfeer. www.jazzaandeamstel.nl

 

Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-18.00 uur. Entree 5 euro. Zaal opent om 15.15u!

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij binnenkomst. Het is dit seizoen niet meer mogelijk om online te reserveren of tickets te kopen.