Jan Akkerman komt naar P60

Het evenement vindt plaats op 10 september 2021

Amstelveen - Op vrijdag 10 september komt Jan Akkerman naar Poppodium P60. Vorig jaar stond hij nog op het podium van de Amstelveense popzaal met zijn trio. Ditmaal keert hij terug met zijn band. Jan Akkerman is bekend van onder ander succesvolle bands Brainbox en Focus en zijn samenwerkingen met nationale en internationale artiesten.

Jan Akkerman behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Hij speelde niet alleen in Brainbox en Focus maar ook met nationale en internationale artiesten. Vanaf 1976 treedt Jan Akkerman op onder zijn eigen naam, dan wel met zijn eigen Jan Akkerman Band waar door de jaren heen een keur aan nationale musici deel van uitmaakt en waarmee hij veelvuldig op internationale podia te zien is. Zo geeft Jan meerdere malen concerten tijdens het Montreux Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival, maakt hij talloze tournees langs de Nederlandse theaters en andere podia in Europa en Amerika en brengen concerten hem ook naar landen als Rusland, Syrië, Indonesië en Japan.

In 2005 wordt Jan door de stichting Conamus onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. En in 2012 wordt hij zelfs benoemd tot Ridder van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de Nederlandse muziek. Hij weet op zijn eigen manier rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Jan Akkerman Band
Vrijdag 10 september 2021
Aanvang: 21:00

Kaarten zijn beschikbaar via: https://www.p60.nl/10-09-2021/jan-akkerman-band