Initiatievenfonds Uithoorn van start

Begin juli is het initiatievenfonds Uithoorn opgericht. Een stichting die inwoners en organisaties van Uithoorn en De Kwakel wil stimuleren om maatschappelijke initiatieven te ontplooien.
Een maatschappelijk initiatief kan zijn het opzetten van een buurttheater, een duurzame-energiecoöperatie of het organiseren van een speelmiddag. De gemeente Uithoorn is enthousiast over de stichting en geeft een jaarlijkse bijdrage.
Burgemeester Dagmar Oudshoorn: "Als gemeente willen we graag ideeën en initiatieven van inwoners mogelijk maken. Initiatieven die Uithoorn nog mooier, socialer en leefbaarder maken. Om deze financieel te ondersteunen hebben we de Stichting Initiatievenfonds Uithoorn opgericht. We zijn heel blij dat de bestuursleden deze belangrijke taak op zich hebben genomen. We wensen ze veel succes”.
 

Wie en wat over het initiatievenfonds
Het initiatievenfonds bestaat uit 5 leden: Katja Laugs, Arjen Postma, Ted Verdegaal, Joke Daams en Peter Pit. Zij staan in de startblokken om inwoners te ondersteunen hun ideeën uit te voeren. Maar ze zijn daarnaast verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het beoordelen van aanvragen, het uitbetalen van donaties en het bekendmaken van het Initiatievenfonds.
Bestuur Initiatievenfonds: "Inwoners hebben vaak goede initiatieven, bijvoorbeeld voor de organisatie van een evenement of initiatieven die de wijk gezelliger of veiliger maken. Doel van het Initiatievenfonds is inwoners en bedrijven van Uithoorn en De Kwakel met elkaar te verbinden om een prettiger woon- en leefklimaat te realiseren en de eigen kracht van inwoners te versterken. De Stichting biedt een startbudget uit eigen middelen of zoekt sponsors die het initiatief mede mogelijk maken. Het gaat bijvoorbeeld om initiatieven op het gebied van kunst en cultuur, sport en recreatie, educatie en natuur en milieu.”
De stichting heeft de ANBI (=Algemeen Nut Beogende Instelling) status waardoor schenkingen aan de stichting fiscaal vriendelijk behandeld worden.

Contact of meer informatie?
Het initiatievenfonds is bereikbaar voor iedereen met een goed idee viainfo@initiatievenfondsuithoorn.nl. Meer informatie op www.initiatievenfondsuithoorn.nl