Info Sportief 22 juli

Tijdens de zomerse zondagen zet Rick FM  het vrijwilligerswerk in Uithoorn en De Kwakel in het zonnetje. Elke week komt een 'Kanjer van de Week' aan het woord om te vertellen over haar of zijn vrijwilligerswerk. Tevens wordt er elke week een sport uitgelicht en is één van de sportverenigingen van Uithoorn of De Kwakel te gast.
 
Deze zondag is tussen 11.00 en 12.00 uur is Peter Mayenburg te gast in onze rubriek het sportevenement. Met Peter hebben we het over de Tour de France en over het Kwakelse tourspel de 'Tour De Kwakel' met een bijzondere hommage, waar we nog niets van mogen verklappen. 
 
In het tweede uur besteden we aandacht aan de 'Kanjer van de Week', dit zijn mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor de lokale gemeenschap. De  Kanjer van de Week' is Marion van Berkum. Zij organiseert mede de Kwakelse Kunstroute Qua Kunst en Ambacht. Zij verzorgt daar de PR en de website gedurende 10 jaar. Daarnaast is zij secretaris van de stichting Corantijn. De stichting heeft als doel de hulpbehoevenden in Suriname te steunen. Er worden jaarlijks 2/3 containers met hulpgoederen gestuurd. Ook dit werk doet zij al ruim 10 jaar. 
 
Het tweede uur sluiten we af met de uitgaanstips voor Uithoorn en De Kwakel.
 
Het programma wordt gepresenteerd door Marga Kouw. De techniek is in handen van Sjef van Vliet. De gastpresentator bij deze uitzending is Iris Theijssen, raadslid voor Gemeentebelangen in de Uithoornse gemeenteraad. 
 
De uitzending  is van 11.00 tot 13.00 uur op Rick FM te beluisteren via de kabel op 99.0 FM, ether 106.3 FM en de livestream via www.rickfm.nl.