Het verzamelde leven van Boudewijn Büch

Het evenement vindt plaats op 21 juni 2017

In het leven van schrijver, reiziger, verzamelaar en televisiemaker Boudewijn Büch is er niets zoals het lijkt. Hij verzon universitaire titels, zijn eigen familiegeschiedenis en zelfs een zoon. Was hij inderdaad een dwangmatige leugenaar zoals velen na zijn dood beweerden of was er meer aan de hand? Biograaf Eva Rovers kreeg exclusief toegang tot het persoonlijke archief van Büch en kwam tot een verrassende ontdekking. Woensdag 21 juni neemt zij u mee door de wonderlijke wereld van Boudewijn Büch.
Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo's en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek. Als kind had hij al ontdekt dat hij met verhalen in staat was het leven naar zijn hand te zetten. Uit atlassen, poëzie en rock & roll bouwde hij een eigen wereld op en sleurde daarin iedereen mee met wie hij sprak. Dat bezorgde hem invloedrijke vrienden, toegang tot de literaire wereld en heel veel aandacht. Maar zijn betoverende verhalen brachten hem ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten.

Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. BOUD mocht rekenen op lovende kritieken. ‘Een sympathiserend, maar kritisch portret van het fenomeen Büch. Ontroerend’. Deze avond is op woensdag 21 juni van 20.00 tot 21.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang is  €10 en €7,50 voor pashouders. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de bibliotheek.