Halte Ouderkerkerlaan wordt verwijderd

Amstelveen - Vanaf  vrijdag 15 maart 2019 gaat de hoofdaannemer van de Amstelveenlijn, VITAL, een werkterrein inrichten bij de te verwijderen Halte Ouderkerkerlaan.

Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden wordt ter hoogte van de halte aan beide kanten van de Beneluxbaan een rijstrook afgezet. Ook geldt daar een snelheidsbeperking van 50 km/u. Aan de oostkant van de Beneluxbaan komt een keet- en opslagterrein. Dit terrein komt in de berm tussen het fietspad en de toe- en afrit van de Beneluxbaan.

Gedurende de werkzaamheden voor het verwijderen van de halte zal ook het fietspad aan de oostkant van de Beneluxbaan tijdelijk afgesloten zijn. Fietsers worden omgeleid. In enkele dagen tijd worden abri’s, meubilair, kabels en leidingen van de halte verwijderd en het verwijderen van de halte zelf duurt van 28 maart t/m begin april.

De Halte Ouderkerkerlaan wordt uiteindelijk helemaal vernieuwd inclusief de lift en trapopgang. De nieuwbouw van de nieuwe halte Ouderkerkerlaan voor de Amsteltram start begin september en is eind oktober 2019 gereed.