Guido Smit de eerste backyard ultraloper in De Kwakel

De Kwakel heeft voor het eerst ook een backyard ultraloper. Het is Guido Smit. Backyard ultralopen is een extreme sport, waarbij je zoveel mogelijk rondjes van 6,7 kilometer rent. Dat zei hij in Sport & Co op Rick FM.

"Het is een afvalrace, je loopt 6,7 kilometer binnen een uur. Haal je dat niet dan val je af. Lukt het wel, dan ga je het volgende uur weer voor 6,7 kilometer, totdat er nog maar 1 loper over is.

Oude man
Onlangs heeft hij gelopen in België. Die race ging twee dagen door en in totaal liep hij bijna 215 kilometer.

"De dag erna liep ik als een oude man te strompelen. Na tien dagen kon ik weer een beetje hardlopen."

Als voorbereiding op een wedstrijd probeert hij zoveel mogelijk te hardlopen. Maar de ene week is het iets meer dan de andere week. Dat ligt eraan of zijn lichaam pijntjes heeft. Gemiddeld loopt Guido honderd kilometer per week.

Verder werkt hij als video-editor bij de veiling in Aalsmeer en wil hij volgend jaar gaan studeren.

Op zichzelf
Guido is pas dit jaar begonnen als backyard ultraloper en wil er nog lang mee doorgaan. "Ik probeer nu nog alles op mezelf te doen, maar mogelijk sluit ik me later aan bij een club. Ik wil wel prestaties neerzetten."

Vroeger heeft hij ook gevoetbald bij KDO en bij FC Aalsmeer, maar dit gaat hem beter af, zei hij. Wil je meer weten over Guido luister naar het interview dat we met hem hadden in ons programma Sport & Co


Door redacteur Jan Tilburgs, foto: Guido Smit