Groenewegen en Eekhoff Amstellandse Tourrenners

Foto Nils Eekhoff via DSM

Twee renners uit Amstelland, Dylan Groenewegen uit Waver en Nils Eekhoff uit Rijsenhout gaan komende zaterdag in Florance beginnen aan de 111de wielerronde van Frankrijk.

Groenewegen, lid van de Amstelveense wielervereniging De Amstel, en rijdend voor het Australische team Jayco alUla, aast de komende weken op een zesde etappezege in de Tour. De topsprinter leek vorig jaar en in het afgelopen voorseizoen aan snelheid te hebben ingeboet, maar de laatste weken is hij weer succesvol.

Hij won de Ronde van Belgisch Limburg, een rit in de Ronde van Slovenië en kroonde zich in Arnhem tot Nederlands kampioen.

Hersenschudding
Dat Nils Eekhoff voor het vierde achtereenvolgende jaar kan starten in de Tours is lang onzeker geweest. Na een val in de Vierdaagse van Duinkerke kampte hij met symptomen van een hersenschudding. Hij moest trainingen schrappen en kwam niet meer aan de start van een wedstrijd.

Pas deze en vorige week kon hij weer een een aantal stevige duurtraining afwerken. Eekhoff is een belangrijke pion in de sprinttrein voor Fabio Jakobsen en is, op de vlakke en licht heuvelachtige wegen, door zijn lengte en brede schouders een ideale windvanger voor zijn Franse DSM kopman Romain Bardet.

Voor Eekhoff en Groenewegen is het belangrijk dat zij de eerste vier dagen binnen de tijdslimiet de zware ritten met veel hoogtemeters kunnen afwerken. Daarna kunnen ze op vlakkere wegen hun snelle benen testen.

 

Door wielerredacteur Jacques de Jonge