Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn

Onder het motto ‘Jouw gemeente, jouw zaak’ biedt gemeente Uithoorn ook in 2019 gratis de cursus Politiek Actief aan. Deelnemers leren debatteren en efficiënt invloed uitoefenen op de lokale politiek.

Cursus Politiek Actief
De cursus Politiek Actief gaat 26 februari 2019 van start en bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een eigen thema. Naast theoretische kennis, worden ook vaardigheden zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente verbeterd. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard worden ook lokale politici en bestuurders uitgenodigd om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en krijgen ze de mogelijkheid een (korte) stage te lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.
 

Voor wie?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Doel bereikt
In 2017 is deze cursus ook georganiseerd en zeer positief ontvangen. De cursus zat snel vol en een aantal deelnemers is aan de slag gegaan bij een politieke partij. “Ik wilde weten of politiek actief worden iets voor mij is èn ik wilde de vaardigheden die deze cursus me leerde gebruiken voor mijn huidige werk.” “Ik heb zeker meer inzicht gekregen in het functioneren van de gemeentelijke politiek.” Aldus enkele enthousiaste deelnemers van de cursus Politiek Actief in 2017.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
26 februari 2019 Introductie, kennismaking en algemene staatsinrichting
6 maart 2019 Hoe werkt de gemeente(raad)?
19 maart 2019 Gemeentelijke financiën en lobbyen bij de gemeente
2 april 2019 De Uithoornse politieke partijen
16 april 2019 Debatteren en spreken in het openbaar
25 april 2019 Raadsvergadering bijwonen
Aanvang is steeds om 19.30 uur; eindtijd rond 22.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 15 februari 2019 bij Hans van Leeuwen, raadsgriffier van Uithoorn, via griffie@uithoorn.nl. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol = vol.