Gido Oude Kotte is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Aalsmeer

AALSMEER – Gido Oude Kotte (38 jaar) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Aalsmeer. Dat heeft René Martijn, voorzitter van de vertrouwenscommissie, op 5 februari bekend gemaakt in de Aalsmeerse gemeenteraad. De nieuwe burgemeester volgt Jeroen Nobel op die waarnemend burgemeester is sinds mei 2015.

Gido Oude Kotte is sinds 2013 wethouder voor het CDA in de gemeente Heerhugowaard. Daarvoor was hij drie jaar raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heerhugowaard. Na zijn opleiding bestuurskunde in Leeuwarden en rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen was Gido Oude Kotte 10 jaar jurist en partner bij een adviesbureau gespecialiseerd in omgevingsrecht en bestuursschades. Van 2010 tot en met 2013 was hij senior docent staats- en bestuursrecht bij de Thorbecke Academie en financieel directeur in het bedrijf van zijn familie. Gido Oude Kotte is gehuwd en net vader geworden.
De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 15 oktober 2018 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Gido Oude Kotte de betrokken, toegankelijke en daadkrachtige burgemeester die communicatief sterk is en zich bewust is van de omgeving in al haar diversiteit.
De gemeenteraad biedt de voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 16 april 2019.