Frits Kuin neemt afscheid van Eigen Haard na 32 jaar

Na een indrukwekkende carrière van 32 jaar neemt Frits Kuin, het vertrouwde gezicht van de Europarei Flats en andere hoogbouw in Uithoorn, afscheid van zijn rol als huismeester bij Eigen Haard. Hoewel zijn officiële pensioendatum op 13 september is, geniet Frits nu al van zijn vrije tijd dankzij nog openstaande vakantiedagen. In juni werd hij feestelijk uitgezwaaid door zijn collega’s.

Een toewijding die blijft
Frits vervulde zijn rol als huismeester met uitzonderlijke toewijding en zorg. Zijn inzet en vriendelijkheid hebben diepe indruk gemaakt op zowel bewoners als collega's. Zijn aanwezigheid zorgde altijd voor een gevoel van veiligheid en saamhorigheid.

Bedankjes van Eigen Haard
Zijn collega’s van Eigen Haard bedanken hem voor zijn harde werk en de positieve impact die hij op de gemeenschap heeft gehad. Zijn harde werk en vriendelijke karakter zullen gemist worden.

De beginjaren
Frits begon zijn carrière als huismeester op 4 mei 1992. Hij was er als het ware ingerold. Als flatbewoner viel hij regelmatig in als de toenmalige huismeester op vakantie was. Toen deze met pensioen ging, was het een logische stap voor Frits om de rol over te nemen en zijn baan bij Canon op te zeggen.

Een bijzondere Band
Gedurende zijn carrière bouwde Frits een hechte band op met zijn collega's. Alsof ze familie voor hem waren. Dit gevoel van verbondenheid zal hij het meest missen.

Voldoening
Het helpen van mensen gaf Frits veel voldoening. Of het nu ging om een lamp ophangen, het helpen met de administratie of gewoon een praatje maken tijdens een kop koffie, niets was hem teveel.

Boodschappen
Frits stond altijd klaar voor de bewoners, soms zelfs in zijn vrije tijd. ‘Normaal’ boodschappen doen in Uithoorn was er niet bij. Iedereen sprak hem altijd aan en vroeg om hulp. Daarom ging hij boodschappen doen in andere dorpen. In zijn pensioen hoopt hij weer rustig boodschappen te kunnen doen in de lokale supermarkten.

Leuke anekdotes
In zijn loopbaan maakte Frits naast verdrietige momenten ook veel grappige voorvallen mee. Een paar herinneringen springen eruit:
Een oude dame vroeg zijn hulp omdat er een vogel achter haar kast zou zitten. Na het zware werk van het leegmaken en verschuiven van de kast, bleek het gepiep te komen van een brandmelder met lege batterijen.

Een andere keer vond Frits in de containerruimte een achtergelaten huid van een vogelspin. Omdat hij nog weg moest, schoof hij de huid aan de kant met als doel het later mee naar huis te nemen. Toen hij terugkwam, trof hij de politie aan, was de flat met rode linten afgezet en een in de buurt zijnde school ontruimd. Op zijn vraag wat er aan de hand was, kreeg hij te horen: ‘Er is een vogelspin waargenomen.’

Bij de containerruimte stond altijd een kraantje. Mensen uit verschillende straten stonden massaal in de rij om hun caravan daar te wassen. Op een dag moest de politie eraan te pas komen vanwege een vechtpartij. Er had er eentje voorgedrongen.

Een blijvende indruk
Frits Kuin's betrokkenheid en toewijding hebben een blijvende indruk achtergelaten op de gemeenschap van Uithoorn. Zijn rol als huismeester bij Eigen Haard zal nog lang herinnerd worden. Het team van Eigen Haard en de bewoners danken Frits voor zijn jarenlange inzet en wensen hem een welverdiende en gelukkig pensioen toe.

 

Door redacteur Jolanda Koppenol en fotograaf Ron Koppenol