Fotowedstrijd ‘175 jaar Grondwet’ voor verjarende gemeente Uithoorn

Het evenement vindt plaats van 05 februari 2023 t/m 08 februari 2023

UITHOORN – Op 10 februari 1820 werden de gemeente Thamen en de gemeente Uithoorn, waaronder de dorpen De Kwakel en Uithoorn, samengevoegd tot de huidige gemeente Uithoorn. Historisch gezien viert “de gemeente Uithoorn” dus haar haar 203e verjaardag. Dat wil de gemeente niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Alle inwoners van de gemeente Uithoorn worden daarom uitgenodigd om mee te doen aan een fotowedstrijd.

De fotowedstrijd rond het gemeentejubileum heeft als thema: ‘175 jaar Grondwet’. Een speciale jury beoordeelt de foto’s; hun keuze van 10 foto’s komt in het gemeentehuis te hangen.

Tot 8 februari kunt u deelnemen aan de fotowedstrijd. De prijswinnaars krijgen zelf bericht en worden uitgenodigd om op 15 februari aanwezig te zijn op het gemeentehuis voor de prijsuitreiking. Alle informatie om mee te kunnen doen vindt u op www.uithoorn.nl/fotowedstrijd.

 In oktober 2019 is een feestelijke start gemaakt om Uithoorn 200 jaar te vieren. Tot eind februari 2020 zijn heel wat evenementen onder die vlag georganiseerd. Helaas zorgde de coronapandemie ervoor dat het feestjaar er anders uit ging zien. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en de gedachte van Uithoorn 200 jaar leeft gelukkig nog steeds, namelijk saamhorigheid. De gemeente hoopt dat deze fotowedstrijd daar ook aan bijdraagt.