Feestelijke ode aan de tango door topmusici, acteurs en dansers

Het evenement vindt plaats op 13 september 2019

In ‘Lost Tango’ (hoogtepunt op Oerol) wordt de dubbelzinnigheid van de tango – met haar historie van armoede, weemoed en glamour – in haar volle rijkdom ingezet.


Het schip ‘De Esperanza’, ooit een cruiseschip vol glamour, waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu te verroesten aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. Ze raakt verzeild in een vurige confrontatie met haar vader en haar zussen, Clara en Blanca. Wanhoop, pijn, verlangen en liefde klinken door in de meeslepende muziek.

 

Actrices Meral Polat (‘De Luizenmoeder’) en Dagmar Slagmolen spelen en zingen samen met het Ragazze Quartet, dat voor deze jubileumvoorstelling aangevuld wordt met het trio van tangofenomeen Carel Kraayenhof, bekend van de ‘traan van Maxima’.

Het strijkkwartet en pianotrio vormen samen een septet – een gebruikelijke samenstelling voor tango. In ‘Lost Tango’ bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke ‘tango nuevo’ van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta. Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet werkten eerder succesvol samen in verschillende muziektheaterproducties. Ze maken nu de stap naar de grote zaal. Met ‘Lost Tango’ wordt het 10-jarig jubileum van Via Berlin gevierd.

"Met ijzersterk spel, oude én nieuwe tangomuziek en haast poëtische teksten als ‘alles is draaglijk, als je je telefoon maar kunt betalen’, verdient deze voorstelling over een muzikale familie op een zowel letterlijk als figuurlijk zinkend cruiseschip vijf sterren." - Trouw

De Meerse grote zaal
Vrijdag 13 september – 20:15 uur
www.demeerse.nl

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 700 of via www.demeerse.nl.