Eric Zethof souverein in Tour de Kwakel 

DE KWAKEL - Eric Zethof heerst over de Tour de Kwakel zoals Tadej Pogacar over de Tour de France. Dagelijks verbaast Eric de andere deelnemers met zijn consistent hoge scores. Zoals afgelopen week in de gevreesde kasseienrit, die moeilijker voorspelbaar bleek dan verwacht. Waar Eric 4 punten wist te scoren, moesten zijn concurrenten het met 1 of 2 doen. Dit levert hem een voorsprong op van maar liefst 5 punten op naaste belager Timo Kas in de strijd om het geel.

Eric neemt veelal de juiste renners mee, zonder deze per se op de juiste plek te voorspellen. Hij is dan ook niet in de top 3 van het extra punten klassement terug vinden. Winnaar van vorig jaar Chris Verhoef heeft tot nu toe bijna een derde van zijn punten te danken aan renners op de juiste plek en draagt dan ook de rode trui.

Mede hierdoor leidt zijn ploeg De Kipka’s, met verder Sven Vlasman, Wim Verlaan, Rob van den Berg en Peter Verhoef het ploegenklassement. Al had dit zomaar de ploeg De Stuivers van kopman Peter Hogenboom kunnen zijn. Ware het niet dat Peter een strafpunt kreeg voor het niet dragen van de gele pet afgelopen zaterdag. Hij had buiten het duo Marga Kouw en Martha van Alen gerekend toen hij ’s ochtends vroeg op het dorp verzamelde voor een vrijgezellenfeest. Peter haalde nog wat stuivers uit zijn zak om het onheil af te wenden, maar hiervoor waren de dames niet ontvankelijk.

Marga en Martha waren zo vroeg op het dorp voor het invullen van de scorelijsten in het Tourhome. De door Gerlinde van Scheppingen handmatig (!) opgemaakte resultaten worden namelijk dagelijks handmatig (!) bijgehouden. Een flinke klus, al doen de dames het altijd met een glimlach (zie foto). Marga deed het deze week met een extra grote glimlach. Zij mocht bij zichzelf veel punten bijschrijven en is dan ook de beste dame deze Tour.

De grijze trui voor beste oudere wordt momenteel gedragen door Henk van Leeuwen, omdat Eric Zethof in het geel rijdt. De witte trui behoort Daan Herben wel volledig toe. Al probeert Michel van Rijn van alles om hem hier uit te krijgen. Zo nam hij voor de bergop aankomst vrijdag Sepp Kuss mee in zijn lijstje. Een verrassende keuze. Kuss is een goede klimmer, maar zou moeten knechten voor zijn kopmannen was de verwachting van de andere deelnemers. Echter omdat Kuss knap 10e werd in de daguitslag en Michel de enige was die hem op zijn lijstje had, ging hij ervandoor met de Aai Krulpot. Deze stond op dat moment op maar liefst 2,50 euro!

Het moge duidelijk zijn, in de Tour de Kwakel eren we de kleine dingen. Samenkomen voor een hapje, een drankje en grote verhalen is waar het om draait. De Tourdirectie is het Dorpshuis de Quakel zeer erkentelijk dat zij dit jaar hiervoor haar deuren heeft geopend. We gaan er vanuit dat de komende twee weken nog vele kleine dingen zullen uitgroeien tot grote verhalen.

 

Algemeen klassement na 8e etappe

1.      Eric Zethof                        67

2.      Timo Kas                            62

3.      Chris Verhoef                   62

4.      Bart Peek                           62

5.      Jim Voorn                          61

 

Rode trui

1.      Chris Verhoef                   20

2.      Antione Groot                  19

3.      Jim Voorn                          18

 

Ploegenklassement

1.      De Kipka’s                         189

2.      De Stuivers                        188

3.      De Korenwolven              184