Eerste weekend Tour de Kwakel zit erop

Vrijdagavond begon Tour de Kwakel voor dit jaar dan echt met het inleveren van de eerste briefjes met de verwachte uitslagen voor de openingsrit van de Tour de France. Zoals ze het bij dit spel noemen; de eerste lap is ingeleverd.

95 deelnemers leverden hun voorspelling in, waarvan de meerderheid ook even sfeer kwam proeven in ’t Tourhome in het dorpshuis van De Kwakel.

Een mengelmoes van jong en oud beschouwden voor op drie weken Tour de France. De meesten van hen zullen het tijdstip dat Gerlinde van Scheppingen de brievenbus leegde niet bewust meegemaakt hebben.

Legen van de bus
Voor Gerlinde begon zaterdag weer de taak om dagelijks ’s ochtends vroeg de bus te legen, om de briefjes dan ’s avonds na te kijken. Ook dit jaar zullen er weer meer dan 2000 briefjes door Gerlindes
handen gaan. 

De ploeg 'afvalkoers' met Jim Voorn, Michel van der Knaap, Ria Verhoef, Frank Droogh en Paul Kennis. Zij vinden zich na het eerste weekend bovenaan het ploegenklassement terug.

Niet in de laatste plaats door een fantastische prestatie van Frank Droogh. Hij pakte zowel zaterdag als zondag de dagprijs. Met name zijn 2 punten van zondag waren opmerkelijk te noemen aangezien er maar één andere deelnemer was die 1 ‘punten’ scoorde. Frank staat dan ook 2 punten voor op zijn naaste belagers.

Truien
En die naaste belagers zij Henny Kouw en Jan van Alen. Het resultaat is voorlopig de grijze trui voor Henny en de rode trui voor Jan. Nieuwkomer Lyno Kuyper is voorlopig de beste jongere en vindt zichzelf terug in
de witte trui.

De komende week staat de renners in de Tour de France een gevarieerd parcours te wachten. Ongetwijfeld zal dit niet alleen in Frankrijk voor opschudding in het klassement zorgen, maar ook in De Kwakel.