Een jubileumjaar voor de Fotokring Uithoorn

UITHOORN – Een delegatie van de Fotokring was woensdag 12 oktober op het gemeentehuis om burgemeester Pieter Heiliegers een prachtig jubileum fotoboek te overhandigen. De aanleiding was het 50-jarig bestaan van de Fotokring.

De Fotokring, die momenteel exposeert in de hal van het gemeentehuis, is ooit ontstaan vanuit een groepje Cindu-medewerkers die in fotografie geïnteresseerd waren. De club groeide al vrij snel uit tot een zelfstandige vereniging voor mensen binnen en buiten de Cindu, en ook binnen en buiten Uithoorn.

De vereniging bestaat nu uit een enthousiaste groep van ongeveer 30 fotografen uit de Amstelland omgeving. Zij komen om de week op dinsdagavond bij elkaar. Tijdens deze avonden bekijken en bespreken ze elkaars foto’s.

Burgemeester Heiliegers vertelde in zijn toespraak dat hij ook een passie heeft voor fotografie en in de jaren ’70 en ’80 en in 2000 druk in de weer was met het maken van foto’s en het bewerken ervan.

Heiliegers had namens de gemeente een financieel geschenk voor de jubilerende vereniging. Een cheque van 500 euro. “Want bij een verjaardag hoort een cadeau. Doe er wat moois mee!”

De expositie is tot en met 28 oktober te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.