DownTown Ophelia, een evenement met een boodschap

Het evenement vindt plaats op 22 juni 2019

Op spectaculaire wijze wordt aandacht gevraagd voor de talenten en mogelijkheden van mensen met Downsyndroom of een andere verstandelijke beperking. Zij mogen tijdens de derde editie van DownTown Ophelia op 22 juni 2019 tussen 10.00 en 17.00u in het middelpunt staan en kunnen laten zien dat zij ook kansen verdienen op de arbeidsmarkt.

In de winkels, bij de kappers, de horeca en op straat werkt en helpt dit speciale personeel. Er is die dag van alles te doen in de Ophelialaan in Aalsmeer, die speciaal voor dit evenement bij de winkels verkeersvrij wordt gemaakt.

Een braderie, een podium met optredens en modeshow, creatieve en actieve workshops, kinderspelletjes, springkussens, schminken, kinderboerderijdieren, brandweer, fotoshoots, hapjes en drankjes en nog veel meer.


Mede door het evenement te organiseren willen de organisatoren de ogen doen openen van andere ondernemers, maar zeker ook van het winkelend publiek. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen meer dan wij denken.

Men wil graag andere ondernemers helpen die de stap durven zetten om iemand met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. In de winkelstraat zijn ze, naast het grote jaarlijkse evenement, regelmatig te vinden bij uitdeelacties, speciale avonden, maar ook als hulp in de verschillende winkels.

En ook bij de bijzondere Jij & IK cadeauwinkel van Ons Tweede Thuis wordt u geholpen door dit gemotiveerde personeel.