De Geallieerde Vliegvelden in Engeland tijdens WO 2

Het evenement vindt plaats op 25 maart 2023

AALSMEERDERBRUG - Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de geallieerden in Engeland ruim 700 vliegvelden in gebruik. Deze vliegvelden waren zo gepositioneerd dat ongedacht de aanvliegroute er altijd wel een was waarop men landen kon. De vliegvelden lagen in een driehoek van ruim 15 km uit elkaar en hadden meestal een banenstelsel van drie start- of landingsbanen. Tijdens de oorlogsjaren bleek al gauw dat er steeds meer vliegvelden nodig waren. Dit resulteerde in 1942 tot de oplevering van 125 nieuwe vliegvelden. Voor het juiste begrip: Er werd iedere drie dagen één vliegveld opgeleverd! Vandaag de dag is er nog veel te zien van die vliegvelden.

De lezing van Peter de Raaf begint op zaterdag 25 maart om 13:00 uur en gaat over ’toen en nu’ met ook door Peter zelfgemaakte beelden. Het is een fascinerend verhaal over vliegvelden, gebouwen en mensen. Wat Peter ook laat zien is dat wij vandaag de dag nog de mogelijkheid hebben om het Engelse landschap met andere ogen te bekijken. De oude vliegvelden zijn vaak nog herkenbaar.

Openingstijden
Deze lezing is goed te combineren met een uitgebreid bezoek aan het CRASH luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout. Het museum is geopend op zaterdag en de 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

De toegang bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. kinderen van 7 tot 12 jaar betalen € 4,00. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Toegang reserveren
Bezoekers van het museum, en/of de lezing kunnen zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

 

Bron: Persbericht - verwerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs