De 38e editie van Uithoorns Mooiste op 24 april 2022

Het evenement vindt plaats op 24 april 2022

Na twee jaar kan AKU Uithoorns Mooiste de Loop weer LIVE organiseren. Een echte wedstrijd waarop alle atleten, van jong tot oud, opnieuw aan de startstreep kunnen staan. Dit jaar wordt het evenement eenmalig in april gehouden.

Uithoorns Mooiste de Loop is een van de 8 wedstrijden van het Zorg en Zekerheid Circuit.

Programma


1 kilometer Specials G-Run
Er wordt traditioneel gestart om 10.15 uur met de Specials G-Run. Een grote aantal van de deelnemers trainen op dinsdagavond bij AKU. Een aantal deelnemers loopt met ondersteuning van een vrijwilliger en sommigen maken gebruik van de racerunner, een prachtig hulpmiddel. Sommige Specials hebben een topconditie opgebouwd en doen (ook) mee aan de Van Schie 5 kilometer Loop. Na afloop ontvangen alle deelnemers een mooie medaille. 

AH Jos van den Berg 1 kilometer GeZZinsloop
De jeugd t/m 11 jaar kan van start op de AH Jos van den Berg 1 kilometer GeZZinsloop, de start daarvan is 10.30 uur. Het is een GeZZinsloop omdat ouders of opa of oma mee kunnen lopen met de jongste groep kinderen. Naast een medaille krijgen alle kinderen na afloop een goodybag, gevuld met waardebonnen, een krentenbol, een zakje met bloemenzaad, etc.

Wedstrijdlopen
Om 11.00 uur wordt gestart met de eerste lange afstand, de Van Schie 5 kilometer Loop.
Kort daarna, om 11.05 uur starten de twee langste afstanden tegelijk, de AA Sloop 10 kilometer Loop en de Takii 10 Engelse Mijlen. 

Organisatie
De start/finish van alle afstanden vindt plaats voor het clubhuis van Legmeervogels, op het grote plein op sportpark de Randhoorn. Onderweg zijn er voldoende drankposten en na afloop is er water, fruit en een mooie herinnering aan de loop.

Er zijn voldoende kleedkamers met douchegelegenheid en tevens zijn er voldoende toiletfaciliteiten. Waardevolle spullen kunnen in bewaring worden gegeven.

Parkeren en loopbrug
Op deze dag is er meer dan voldoende parkeergelegenheid voor alle atleten en bezoekers. Naast de grote parkeerplaatsen op sportpark de Randhoorn kan er geparkeerd worden langs de Noorddammerweg en bij een aantal bedrijven langs deze weg.

Om te voorkomen dat atleten en toeschouwers een grote afstand moeten lopen naar de start/finish is er door de sponsor van de 5 kilometer loop, Van Schie uit Mijdrecht - specialist in grond- weg- en waterbouw, een loopbrug over de ringsloot van het sportpark geplaatst.

Inschrijven
Van te voren inschrijven voor de 5 km, 10 km en 10 EM is extra voordelig.

Voorinschrijven via www.inschrijven.nl kost  € 8,- en levert zo een korting op van € 2,-.

Je kunt dan op 24 april je startnummer en chip ophalen in de kantine van Legmeervogels.

Inschrijven op de dag van de loop zelf blijft natuurlijk mogelijk, dit kan vanaf 09.00 uur en kost € 10,- voor een van de lange afstand lopen.

Voor meer informatie over Uithoorns Mooiste de Loop: op www.uithoornsmooiste.nl