Cursus maaien met de zeis voor particulieren

Het evenement vindt plaats op 23 mei 2019

Hoe maai je graslanden, ruige bermen en rietveldjes zonder herrie? Steeds meer mensen zijn het stof en de geluidsoverlast van de bosmaaier zat. Er is daarom weer vraag naar het gebruik van de ouderwetse zeis! Landschap Noord-Holland biedt daarom op 23 mei een cursus aan voor particulieren.

 

 

Landschap Noord-Holland geeft al sinds de jaren 80 cursussen aan vrijwilligers in het hanteren van de zeis bij het natuurbeheer. Maar ook tuinbezitters en hoveniers vroegen naar het gebruik van de zeis. Voor hen organiseert het Landschap nu een cursus.

Maaien met de zeis heeft veel voordelen. Het is stiller, schoner en soms zelfs sneller dan maaien met een bosmaaier! Landschap Noord-Holland wil het gebruik van de zeis daarom graag promoten. Daarin past ook de jaarlijkse afvaardiging van een Noord-Hollands team naar de landelijke zeiswedstrijd.

 

Bij de cursus leert men maaien van gras en ruigte op een vlak terrein, de zeis te onderhouden en te scherpen en de zeis veilig te hanteren en transporteren. Aangezien in Noord-Holland van oudsher meer riet en ruigte met de zeis wordt gemaaid dan gras, oefenen we bij deze cursus het maaien van ruigte.

De cursus is op donderdag 23 mei van 9:00 tot 16:30 uur. Snel aanmelden is belangrijk want het aantal plaatsen is beperkt. De kosten bedragen € 50,00.

Opgeven voor de cursus via: www.landschapnoordholland.nl/zeisen