Creatieve maak-workshops nu ook in Uithoorn, Aalsmeer en Westwijk

Het evenement vindt plaats van 07 december 2019 t/m 07 november 2019

De Maakplaats is de plek waar kinderen creatief leren te zijn in de wereld van morgen. Na het succes op de woensdagmiddag in Bibliotheek Amstelveen Stadplein toert de Maakplaats nu ook op zaterdagen langs Uithoorn, Aalsmeer en Westwijk.


Op zaterdag 30 november is de Maakplaats in Amstelveen Westwijk en gaan kinderen van 4 tot 6 jaar aan slag met het maken van prachtige bouwwerken van gerecycled karton. Met veilige kartonzagen van MakeDo gaan ze het karton te lijf om vervolgens hun onderdelen in elkaar te schroeven. Bouw bijvoorbeeld een bewegend reuze fantasie dier of een flitsend ruimteschip!


Op zaterdag 7 december bouwen kinderen in Uithoorn een robot van LEGO die ze kunnen programmeren om hun rommel op te ruimen of de krant te bezorgen. Deze kennismaking met robotica en programmeren is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7-9 jaar.

 

Op Zaterdag 21 december gaan kinderen van 10-12 jaar in Bibliotheek Aalsmeer aan de slag met het maken van hun eigen muziekinstrument. Met Makey Makey is het mogelijk om knoppen op papier te tekenen en deze vervolgens tot leven te laten komen door verbindingen aan te leggen. Op die manier kun je jouw getekende muziekinstrument echt bespelen!

Voor de kaartverkoop en een compleet overzicht van de Maakplaatsactiviteiten in alle vestigingen ga je naar www.debibliotheekamstelland.nl

 

Praktische informatie:
-Bibliotheek Amstelland alle vestigingen
-De Maakplaats Workshops
-zaterdag 30 november, zaterdag 7 december en zaterdag 21 december
-Kosten: 
MakeDo Karton recyclen €7,50 leden €12,50- niet-leden
LEGO trekrobot €5 leden €10 niet-leden
Makey Makey €7,50 leden €15 niet-leden