Rick FM Twitter feed
De Rick FM Nederpop Tip van deze week is 'Morgen wordt fantastisch' van @acdaendemunnik De Reünie van Acda en de M… twitter.com/i/web/status/1…
Sportweekend Rick FM; Zaterdagmiddag, 17.00-18.00 uur, Het Tussendoortje Live Sport. Zondag 11.00-13.00 uur Sport &… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag in Rood Wit Blauw is Yves Berendse aan de telefoon, 13.00 - 14.00 uur. Over z’n nieuwe single is "Je hebt he… twitter.com/i/web/status/1…
De Rick FM Nederpop Tip van deze week is 'Het einde van misschien' van Vreemde Kostgangers. Het nummer komt van he… twitter.com/i/web/status/1…
Deze zondag om 11:00 in Sport&Co: Blikken we terug en vooruit met @sv_KDO en @fcAalsmeer, bij ons in de studio erev… twitter.com/i/web/status/1…
2de Paasdag een nieuw kinderprogramma van 17.00 tot 18.00 Met kinderen voor kinderen ( ook volwassen)
Stemmen mag tot 21.00. Deze keer is in onze Gemeente een hoge opkomst.

College op werkbezoek bij Uithoornse bedrijven

werkbezoek Comhan

Uithoorn – Het college van de gemeente Uithoorn ging

dinsdag 28 februari op werkbezoek bij Art4Light en Comhan Holland B.V. De twee bedrijven zijn totaal verschillend, maar de overeenkomst is wel hun ambitie. Wethouder Jan Hazen, portefeuille economie: “Door op bezoek te gaan bij bedrijven in Uithoorn en De Kwakel krijgen wij als college ‘een echt kijkje’ in de keuken. Dat geeft ons veel inzichten als lokale overheid én wij komen zo op een leuke en leerzame manier in contact met onze ondernemers.”

 Art4Light         : Het werkbezoek begint bij Art4Light. In 1996 is Tom van Buuren in Amstelveen “TVB” gestart met als specialisme klimaatbeheersing en elektrotechniek. De zaken gingen al snel goed en in 2005 stapt zijn vrouw Irma Lankhaar er fulltime bij. Irma start in 2008 een verlichtingswinkel “Art4Light”. De 2 ondernemingen smelten in 2018 samen tot een groothandel die zich richt op Casambi. Tijdens een korte demonstratie laat Tom zien dat Casambi een Bluetooth- lichtbesturingsysteem is dat het mogelijk maakt om lampen en lichtscenes zowel met een telefoon als met traditionele schakelaars aan te sturen.

Art4Light, nu gevestigd op de Ondernemingsweg 13 in Uithoorn, is ambitieus en heeft zowel kleine als grote klanten in België, Nederland en Luxemburg. Tom: “Wij geloven in Casambi en hebben dienstverlening, aftersales en technische support hoog in het vaandel staan. Als voorraadhoudende groothandel in Casambi-producten kunnen wij dagelijks uitleveren; als een elektricien iets adviseert aan zijn klant, zorgen wij dat het product de volgende dag beschikbaar is voor installatie!” Wethouder Hazen vult aan: “Het is mooi om te zien dat wij in onze gemeente zo’n hightech-bedrijf hebben en dat ze nadrukkelijk voor Uithoorn hebben gekozen om hier te ondernemen.” Naast de groothandelactiviteit geeft Art4Light ook Casambi-opleidingen en -demonstraties aan installateurs, architecten, consumenten en bijvoorbeeld hotelketens.

 

Comhan Holland B.V.       : Na het bezoek aan Art4Light steekt het college de weg over naar Comhan Holland B.V. Het bedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat en sinds 1975 is gevestigd in Uithoorn. Sinds 1992 is Comhan te vinden op haar huidige locatie, de Johan Enschedeweg en sinds 2020 ook aan de Amsterdamseweg. De naam doet misschien internationaal aan, maar staat voor COMmissie HANdel en het is een echt familiebedrijf. Comhan staat bekend om haar aluminium platen, aluminium profielen en slimme aluminiumsystemen. De oorsprong van het bedrijf ligt in het leveren van aluminiummaterialen voor de wereld van de bouw en industrie. Intussen is Comhan ook uitgegroeid tot een producerende groothandel én systeemleverancier van aluminium voor de bouw, industrie en visuele communicatie.

Door de jaren heen is het bedrijf enorm gegroeid: er zijn inmiddels 90 medewerkers in dienst en in 2020 is er een nieuw hoogbouwmagazijn en kantoor bijgebouwd. Mark Ypenburg, directeur: “Wij verwachten zeker verdere groei, omdat wij geloven in het product aluminium. Het is duurzaam, makkelijk te recyclen, goed te bewerken en aluminium wordt in steeds meer producten gebruikt.”

Naast veel kansen zijn er de komende jaren ook een aantal uitdagingen. Het werven van nieuw personeel ziet het bedrijf misschien wel als de grootste uitdaging. Ypenburg zegt hierover: “Wij zien nu al een gebrek aan technische mensen en te weinig mensen die in de techniek geïnteresseerd zijn. Wij bieden in ons bedrijf gevarieerd werk aan en hopen dat ook jonge mensen in de toekomst in de techniek willen werken.”

Een andere uitdaging is verduurzamen. Comhan probeert als bedrijf zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Er is dus recent duurzaam nieuw gebouwd, er zijn zonnepanelen geplaatst die samen meer dan 80% van de elektriciteitsbehoefte van Comhan dekken en momenteel wordt het pand aan de Johan Enschedeweg verduurzaamd. Voor verdere verduurzaming is samenwerking met klanten en leveranciers noodzakelijk. Kortom, genoeg ambities voor de komende jaren!

Wethouder Hazen is enthousiast over het nieuwe bedrijfsgebouw van Comhan: “Het is goed om te zien dat Uithoornse bedrijven investeren in de toekomst en dus in vernieuwing. Het laat zien dat het Uithoorns bedrijventerrein een goed ondernemersklimaat heeft.”

Bron: Persbericht Gemeente Uithoorn, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw