College bezoekt Dagelijks Onderhoud

(Foto’s: Communicatie gemeente Uithoorn)

UITHOORN - Vorige week dinsdagmiddag kwam het college een kijkje nemen bij de gemeentewerf met name bij het team Dagelijks Onderhoud van de gemeente Uithoorn. Althans dat dacht het college. Na een boeiende presentatie over de werkzaamheden van het team op de gemeentewerf werd het college aan het werk gezet. 

De medewerkers bij het Dagelijks Onderhoud voeren het beheer en onderhoud van de openbare ruimte uit. Dit is onderverdeeld in riolering en wegen, groen en spelen, afval en reiniging, openbare verlichting en verkeersregelinstallaties.

Het college werd door een presentatie aan de hand meegenomen hoe bijvoorbeeld de gladheidbestrijding en de meldingen over de buitenruimte zoals riolering, openbare verlichting en afval worden ingezet. Zij hebben ook een blik kunnen werpen op de digitale wereld achter alle praktische werkzaamheden in de buitenruimte.
Na de presentatie werd het college aan het werk gezet. In goede beschermende kleding gingen de burgemeester Pieter Heiliegers, wethouders Ferry Hoekstra, Jan Hazen en José de Robles en de gemeentesecretaris Karin Wegewijs op stap om hulststruikjes te planten op de dijk langs de geluidswal ter hoogte van Aan de Kant/Zijdelweg.

Helaas zat het weer niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Het college was unaniem erover eens dat het goed is om zelf een keer te ervaren wat dagelijks onderhoud doet in onze gemeente. “Het is verrassend hoe veel en hoe divers het werk is,” aldus een van de collegeleden.

Bron: persbericht gemeente Uithoorn, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw