Burgemeester brengt bezoek aan nieuw politiebureau

Foto: Pieter Heiliegers

Burgemeester Pieter Heiliegers heeft samen met wethouder Jan Hazen een bezoek gebracht aan het nieuwe politiebureau voor Uithoorn en Aalsmeer aan de Koningin Máximalaan.

Die weg is trouwens tijdelijk afgesloten in de buurt van het politiebureau. Daar wordt de verkeersaansluiting gemaakt van de nieuwe woonwijk Thamenhof naar de Koningin Maximalaan. Dat is tot en met 2 juli.

Het politiebureau is volgens de gemeente Uithoorn bijna klaar.

Grondverkoop
In 2022 werd de kavel aan de rand van Uithoorn verkocht aan de politie en werd overeenstemming bereikt over de bouwplannen.

Na het bouwrijp maken van het terrein, werd in juni vorig jaar begonnen met de bouw. Het zou na ongeveer een jaar klaar zijn. De werkzaamheden liggen dus aardig iop schema. 

Er werd toen een tijdcapsule ingegraven door de twee langst dienstdoende agenten. Dat gebeurde onder de fundering. In die capsule zitten foto’s, politiebadges en een brief over de politie anno 2023.

Beter bereikbaar
Agenten van Uithoorn en Aalsmeer werken al geruime tijd samen in het Basisteam Aalsmeer/Uithoorn en volgens de twee gemeenten is het goed dat het nieuwe bureau beter bereikbaar is voor inwoners uit beide gemeenten.

 

Door redacteur Marco Koeleman