Burgemeester bezoekt Fotokring Uithoorn

Op dinsdag 30 april werd de Fotokring Uithoorn vereerd met een bezoekje van burgemeester Heiliegers. Wat doet een burgervader dan op zo’n avond? Bij binnenkomst gaf hij ieder aanwezig lid van de club persoonlijk een hand, nam een kopje thee en maakte met velen een kort praatje. Ook bekeek hij in de pauze enkele foto’s aandachtig en liet hij bij de fotobespreking blijken kijk op fotografie te hebben.

De avond had  geen speciaal programma, ook al had de fotokring hoog bezoek. Zo kreeg de burgemeester juist een natuurlijke indruk van deze vereniging, die al 47 jaar bestaat in Uithoorn. De verkiezing van de foto van de maand mei stond op het programma. Ditmaal was het thema lichtval. Er werden fraaie foto’s op het speciale fotobord gezet, waarna een plenaire bespreking van elke foto volgde. Hierbij bleek de burgemeester een goed onderbouwde mening over enkele foto’s te willen geven.

De heer Heiligers heeft als scholier gefotografeerd en les gehad van fotograaf Jos Fielmich, waarna fotografie in het slop raakte. In 2004 pakte hij de hobby weer op, maar tengevolge van keuzes en andere prioriteiten is hij toch gestopt. Zijn voorkeur voor foto’s die een spannend lijnenspel hebben of mensen tonen waar hun leefsituatie of emotie zichtbaar zijn, bleek duidelijk tijdens de fotobespreking.

Omdat we dit bijzondere bezoek niet zomaar met lege handen naar huis wilden sturen, kreeg de heer Heiliegers een  jubileumboek dat enkele jaren geleden is uitgegeven.

De leden van de fotokring vonden het bijzonder leuk dat de burgemeester een avond kwam kijken, met als doel om op deze manier de gemeente en de activiteiten die de burgers bedrijven beter  te leren kennen. Natuurlijk zijn we benieuwd naar zijn portfolio, maar die zit voorlopig nog diep weggeborgen in een verhuisdoos! We houden ons aanbevolen!

 

www.fotokringuithoorn.nl