Bridgeclub Legmeer

Het evenement vindt plaats op 18 april 2018

Voor Johan Le Febre & Wim Slijkoord een open doekje als het beste paar van de A- lijn en dus van de club, in de derde ronde parenbridge. Ze eindigden met een gemiddelde van 55,30% net voor Gerard van Beek & Rina de Jong die met 54,94% tweede werden. De uitslag van de afsluitende avond van deze ronde werd nog enigszins ontsierd door een zo genaamde draaihand, waardoor Cees & Ruud aanvankelijk als eerste doorkwamen met een score van 59,23%. De zeer alerte wedstrijdcommissie kwam dit echter op het spoor zodat de eerste plaats ook deze avond met 57,44% naar de eindoverwinnaars ging. Toch opmerkelijk dat dit in de A- lijn kan voorkomen! Het doek viel voor de vier paren die onderaan eindigden, die mogen het weer eens in de B- lijn proberen.
 
In deze lijn was er promotie voor Ankie Bots & Agnes Kroes die met een gemiddelde van 58% zich veruit het sterkste paar toonden. Als tweede paar keerden Cobie Bruine de Bruin & Trudie Zandbergen terug in het bridgewalhalla met 55,13% en ook Sonja & Hans Selman slaagden hier in als derde paar met 53,58%. Marianne & Huub Kamp gaan ook een stapje hoger, maar of ze dit nu zo leuk vinden? Onderaan vloeiden er bittere tranen bij de vier paren die nu in de C- lijn zijn beland.
 
Uit piëteit noemen we geen namen, het is zo al erg genoeg. De vier gepromoveerden uit de C- lijn daar en tegen reageerden euforisch. Gerda van Liemt & Els van Wijk waren hier de sterksten met 56,95% gemiddeld, gevolgd door Anneke Houtkamp & Marianne Jonkers, die het met hun 55,58% nog eens gaan proberen zich deze keer te handhaven. Voor het derde paar, Maria Baas & Klaas Verrips,  geldt eigenlijk het zelfde, succes toegewenst voor beiden! Adrie & Ko Bijlsma volgden met 53,06% nipt achter de 53,16% van Maria & Klaas en zijn dus als vierde bevorderd.
 
woensdag 18 april start de laatste ronde van dit seizoen en aan de verslagenen dus de taak zich weer terug te vechten. Wilt u zich ook mengen in deze strijd kom dan spelen bij Bridgeclub De Legmeer. Elke woensdagavond vanaf 19.45 uur in Dans & Partycentrum Colijn aan de Industrieweg 20 te Uithoorn. Haakt u nu aan dan bent u op tijd voor de indeling van het nieuwe seizoen. Alle inlichtingen kunt u bekomen bij het secretariaat: e- mail gerdaschavemaker@live.nl, telefoon 06-83371540.